4 minuten
Chimichuri met kappertjes en gekruide ribeye
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een malse gekruide Tomahawk van de Texas Longhorns, met een heerlijke chimichurri. Dat is nog eens iets om op tafel te zetten!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
1 stukTomahawk (ribeye)
-
Voor de chimichurri1bosje koriander
-
1bosje platte peterselie
-
verse oregano1bosje
-
100 grkappertjes (met vocht)
-
1,5 grgemalen zwarte peper
-
3 dlolijfolie
-
3 tenenknoflook
-
•snufje zout
-
Voor de rub2 elgerookte paprikapoeder
-
1 elkerriepoeder
-
1 tlchilipoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlgedroogde oregano
-
2 tlzout
-
Begin met het inmasseren van de Tomahawk met de 'rub'. Leg deze dan vervolgens op de grill totdat hij de gewenste gaarheid heeft.
-
Maak ondertussen de chimichurri door alle ingredienten fijn te snijden en te mengen in een kom met olijfolie.
-
Snijd de Tomahawk in dunne plakken en drapeer de chimichurri eroverheen.
- Geniet van je ribeye met chimichurri!!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.