4 minuten

Chimichuri met kappertjes en gekruide ribeye

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een malse gekruide Tomahawk van de Texas Longhorns, met een heerlijke chimichurri. Dat is nog eens iets om op tafel te zetten!

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 1 stuk
    Tomahawk (ribeye)
  • Voor de chimichurri
    1
    bosje koriander
  • 1
    bosje platte peterselie
  • verse oregano
    1
    bosje
  • 100 gr
    kappertjes (met vocht)
  • 1,5 gr
    gemalen zwarte peper
  • 3 dl
    olijfolie
  • 3 tenen
    knoflook
  • snufje zout
  • Voor de rub
    2 el
    gerookte paprikapoeder
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    knoflookpoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • 2 tl
    zout
  1. Begin met het inmasseren van de Tomahawk met de 'rub'. Leg deze dan vervolgens op de grill totdat hij de gewenste gaarheid heeft. 

  2. Maak ondertussen de chimichurri door alle ingredienten fijn te snijden en te mengen in een kom met olijfolie. 

  3. Snijd de Tomahawk in dunne plakken en drapeer de chimichurri eroverheen. 

  4. Geniet van je ribeye met chimichurri!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.