Roerbakbroccoli met biefstuk, pinda’s en zoete aardappelfriet
Doordeweeks wil je soms niet te lang in de keuken staan toch? Maak dit snelle recept van onze chef-kok Sharon de Miranda. Roerbak de broccoli met biefstukpuntjes, gezouten pinda’s, zoete aardappelfrietjes en een frisse yoghurt-munt dip. Binnen dertig minuten aan tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de roerbak300 gbiefstuk
-
500 gbroccoli
-
2tenen knoflook
-
1rode ui
-
1el sesamzaadjes
-
1tl sesamolie
-
1el gembersiroop
-
2el sojasaus
-
1spaanse peper
-
4el gezouten pinda’s
-
Voor de frietjes500 gzoete aardappel
-
1tl kerriepoeder
-
1tl gerookte paprikapoeder
-
1snuf zout
-
Voor de yoghurt-munt dip5el Griekse yoghurt
-
4blaadjes munt
-
1snuf zout
-
Benodigdheden•frituurpan
-
Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verwarm de frituurpan voor op 150 graden. Als deze warm is, kun je de friet voorbakken. Dit doe je in 4 minuten. Verhoog de temperatuur van de frituurpan vervolgens naar 180 graden en bak de friet in 5 minuten lekker krokant. Laat in een vergiet op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout, kerriepoeder en paprikapoeder.
-
Hak de tenen knoflook en snijd de rode ui en Spaanse peper in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes en verhit een wok met de sesamolie en wok hierin de broccoliroosjes in ongeveer 4 min beetgaar.
-
Snijd ondertussen de biefstuk in dunne stukjes. Haal de broccoli uit de pan en gebruik deze pan nu om de biefstuk kort te wokken.
-
Voeg de Spaanse peper toe aan de pan. Blus het af met de sojasaus en gembersiroop. Voeg tot slot de knoflook en ui toe, roer om en doe de broccoli weer terug in de wok.
-
Maak ondertussen de yoghurt-munt dip. Snijd de munt fijn er roer dit door de yoghurt met een klein snufje zout.
- Geniet van je roerbakbroccoli met biefstuk en frietjes!