Recept: Varkenssaté met biersaus

5 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Varkenssaté met biersaus
Alain maakt een heerlijke varkenssaté met biersaus. Het donkere bier is gerijpt in de Bierfabriek!
2 personen

Ingrediënten voor Varkenssaté met biersaus

Voor de saté:

  • 400 gram varkensfilet gesneden in blokjes van 3 bij 3 cm
  • 20 houten satéprikker (week deze prikkers vooraf in water zodat deze niet verbanden tijdens het grillen)

Voor de marinade:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. honing
  • 2 takjes tijm
  • Zout peper

Voor de garnituur:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 gekookte bietjes
  • 2 uien
  • 2 gekookte aardappelen
  • 4 takjes peterselie
  • Zout en peper

Voor de saus:

  • 2 dl donker bier
  • 1 dl kalfsjus
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 10 gram boter

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Marineer de varkensblokjes minstens 3 uur van te voren in de marinade. Maak de saté door 4 a 5 stukjes vlees op de prikkers te rijgen en bewaar deze in de koelkast.

  2. 2

    Snij de aardappels, bietjes en uien in grove stukken en bak deze in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Snij de peterselie fijn en voeg dit toe samen met wat zout en peper.

  3. 3

    Doe het donkere bier in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken. Voeg de kalfsjus toe aan het bier en laat het nog 3 minuten inkoken.

  4. 4

    Doe de crème fraîche erbij samen met de mosterd en peper en zout en roer het goed door elkaar.

  5. 5

    Grill de varkensspiesjes tot ze gaar zijn. Verdeel de groentes op het bord, doe er een paar spiesjes op en giet er wat saus overheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter