Varkenssaté met biersaus
Alain maakt een heerlijke varkenssaté met biersaus. Het donkere bier is gerijpt in de Bierfabriek!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de saté400 gvarkensfilet, gesneden in blokjes van 3 bij 3
-
20houten satéprikkers
-
Voor de marinade4 elolijfolie
-
4 elolijfolie
-
2 elbalsamicoazijn
-
1 elhoning
-
2takjes tijm
-
•zout en peper
-
Voor de garnituur1 elolijfolie
-
2gekookte bietjes
-
2uien
-
2gekookte aardappelen
-
4takjes peterselie
-
•zout en peper
-
Voor de saus2 dldonker bier
-
1 dlkalfsjus
-
1 tlmosterd
-
2 elcrème fraîche
-
10 gboter
-
Marineer de varkensblokjes minstens 3 uur van te voren in de marinade. Maak de saté door 4 a 5 stukjes vlees op de prikkers te rijgen en bewaar deze in de koelkast.
-
Snij de aardappels, bietjes en uien in grove stukken en bak deze in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Snij de peterselie fijn en voeg dit toe samen met wat zout en peper.
-
Doe het donkere bier in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken. Voeg de kalfsjus toe aan het bier en laat het nog 3 minuten inkoken.
-
Doe de crème fraîche erbij samen met de mosterd en peper en zout en roer het goed door elkaar.
-
Grill de varkensspiesjes tot ze gaar zijn. Verdeel de groentes op het bord, doe er een paar spiesjes op en giet er wat saus overheen.
- Eet smakelijk!