Maak zelf rozenlimonade met ijskoude melk
Kok Jetske van den Elsen gaat aan de slag met rozenblaadjes! Ze maakt er een zoete siroop van! En dat is dan weer heel lekker met ijskoude melk!
Recept
Ingrediënten
-
25 grverse of gedroogde rozenblaadjes
-
375 grsuiker
-
•melk
-
Pluk verse rozenblaadjes of gebruik gedroogde blaadjes en vul een mengkom. Giet hier kokend water over en dek af. Dit mag zeker een paar uur intrekken (of een nacht).
-
Giet de vloeistof in een pan en verwarm dit met suiker. Laat even koken en giet het dan in een steriele fles, sluit deze af. Bewaar het in de koelkast, de siroop is zeker een paar maanden houdbaar.
-
Schenk wat ijskoude melk in een glas en giet hier voldoende siroop in. Tip: Je kan ook ijsblokjes maken van de siroop!
- Geniet van je rozenlimonade !
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.