Rozen limonade | Jetske van den Elsen

Maak zelf rozenlimonade met ijskoude melk

Kok Jetske van den Elsen gaat aan de slag met rozenblaadjes! Ze maakt er een zoete siroop van! En dat is dan weer heel lekker met ijskoude melk! 

Gerecht Drankje zonder alcohol
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Drankjes

Recept

Ingrediënten

  • 25 gr
    verse of gedroogde rozenblaadjes
  • 375 gr
    suiker
  • melk
  1. Pluk verse rozenblaadjes of gebruik gedroogde blaadjes en vul een mengkom. Giet hier kokend water over en dek af. Dit mag zeker een paar uur intrekken (of een nacht). 

  2. Giet de vloeistof in een pan en verwarm dit met suiker. Laat even koken en giet het dan in een steriele fles, sluit deze af. Bewaar het in de koelkast, de siroop is zeker een paar maanden houdbaar. 

  3. Schenk wat ijskoude melk in een glas en giet hier voldoende siroop in. Tip: Je kan ook ijsblokjes maken van de siroop! 

  4. Geniet van je rozenlimonade !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske