Gegrilde dorade met een salade vol groente

chef-kok
Ramon Brugman
Gegrilde dorade met verse groentes
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

 

In de 5-delige serie ‘Camping koken met Ramon’ laat chef-kok Ramon Brugman zien hoe je makkelijke en lekkere gerechten kunt maken op slechts een gaspitje. Ideaal voor op de camping. Ramon staat zelf regelmatig op de camping en hoort dan vaak dat koken op de camping een crime is. Zonde! BinnensteBuiten biedt hulp.

Bekijk hier de video

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2
    dorades
  • 2
    citroenen
  • 1
    venkel
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Groente salade
    Groene asperge
  • 1
    rode paprika
  • 1
    venkel
  • trostomaatjes
  • 1
    komkommer
  • 1 bosje
    radijs
  • 100 g
    peultjes
  • Alle verse kruiden die je op dat moment hebt
  • Vinaigrette
    2
    citroenen
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    suiker
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Was de dorade eerst goed, zodat de vissige smaak er vanaf gaat. Knip de vinnen eraf en snij de zijkanten in.

  2. 2

    Snij de citroen in plakjes en snij de venkel heel erg fijn. Breng de venkel op smaak met zout en peper en een paar schijfjes citroen. Doe dit vervolgens in de buik van de dorade.

  3. 3

    Breng de buitenkant op smaak met zout en peper en een beetje olijfolie. Wrijf dit goed in zodat het zout en de peper ook in de inkepingen terecht komt.

  4. 4

    Duw de citroen plakjes ook in de inkepingen en grill de dorades vervolgens op de barbecue. Hier kun je een speciale visklem voor gebruiken. 

  5. 5

    Smeer de rode paprika in met olijfolie en pof dit vervolgens op de barbecue. De paprika is goed als de buitenkant een beetje zwart is geworden. Pel de paprika en snij in slierten.

  6. 6

    Snij de venkel in dunne plakken en meng met de olijfolie. Grill op de barbecue tot het gaar is.

  7. 7

    Smeer de trostomaatjes in met olijfolie en grill ze kort op de barbecue. Snij de little gem sla doormidden en grill die ook kort op de barbecue.

  8. 8

    Snij de komkommer, de radijs en de peultjes fijn en meng dit met alle verse kruiden die je op dat moment tot je beschikking hebt.

  9. 9

    Verder met de vinaigrette. Knijp het sap van de citroen uit en meng dit met de mosterd en de suiker. Terwijl je roert voeg je de olijfolie toe. Meng de vinaigrette met de salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!