
Snelle Mexicaanse quesadilla's met frisse munt-koriander dip
Onze chef-kok Ramon Brugman laat maar weer eens zien hoe je makkelijke en lekkere gerechten kunt maken op slechts één gaspitje. Hij maakt deze verrukkelijke Mexicaanse quesadilla's met kaas en een frisse munt-koriander dip.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vulling:1ui
-
2 teentjesknoflook
-
1rode paprika
-
1groene paprika
-
1 tlkomijn
-
1rode peper
-
1 blikjetomatenblokjes
-
1 blikjezwarte bonen (klein)
-
1 blikjemaïs (klein)
-
1 blikjekikkererwten (klein)
-
•peterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Voor de wraps:1 paktortillawraps
-
150 gcheddar kaas
-
Voor de munt-koriander dip:150 mldikke yoghurt
-
1 pakjeverse koriander
-
5 blaadjesverse munt
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Begin met het snijden van de ui en de knoflook. Die zet je vervolgens aan in een beetje olijfolie.
-
Snijd de paprika in slierten en voeg die toe aan de ui en de knoflook. Bak kort aan.
-
Voeg alle specerijen toe aan de pan en roer kort door. Doe er direct het blikje tomatenblokjes bij om de garing van de specerijen te stoppen.
-
Snijd de rode peper en voeg deze samen met de uitgelekte bonen, maïs en kikkererwten toe. Laat de saus inkoken tot deze dik is.
-
Als de vulling klaar is, pak je een koekenpan en leg je daar een wrap in. Vervolgens schep je daar een beetje vulling op. Dit verdeel je op de wrap zodat het er gelijkmatig op ligt.
-
Dek vervolgens toe met een beetje geraspte kaas. Leg er een wrap bovenop en bak 3 minuten per kant.
-
Leg de quesadilla op een bord en snijd in 8 punten.
-
Bij die lekkere quesadilla hoort natuurlijk een goede dip! Maak nu de munt-koriander dip.
-
Meng de yoghurt met de koriander en de munt. Knijp er vervolgens een halve citroen op uit en voeg er wat zout en peper aan toe.
- Eet smakelijk!
