Recept: Kaasfondue met Indiase kruiden en chai

25 januari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 10 stemmen)
Stilstaand beeld van Kaasfondue met Indiase kruiden en chai

Een thuiswedstrijd voor de Utrechtse chef-kok Léon Mazairac; in 'zijn' Utrecht krijgt hij bezoek van theespecialist Kiona Malinka. Zij brengt wat warmte op een grauwe dag want vandaag heeft ze Indiase Chai bij zich. Deze romige, kruidige thee past bij hartige en zoete gerechten. Maar Léon heeft goed geluisterd naar Kiona's verhaal en besluit de thee eer aan te doen en er iets met een Indiase twist bij te maken. Dit dynamische duo staat garant voor een hartverwarmend gerecht.

4 personen

Ingrediënten voor Kaasfondue met Indiase kruiden en chai

Voor de fondue:

  • 150 gram Vacherin mont d' Or (rijp vloeibaar)
  • 150 gram Gruyère Alpage (geraspt)
  • 150 gram Emmentaler (geraspt)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 teen knoflook

Voor de kruiden:

  • 3 gram kurkuma
  • 10 gram cacia bast (soort valse kaneel)
  • 1 foelie
  • 5 gram zwarte komijn
  • 5 peulen kardemom
  • 3 kruidnageltjes
  • 10 zwarte peperbollen
  • 5 gram gemberrasp
  • 10 gram zwart Basilicumzaad (wellen in water en niet mee roosteren of blenderen)



 

Aan de slag

  1. 1

    Wrijf een aardewerken fonduepan in met knoflook.

  2. 2

    Smelt de kaas met de wijn geleidelijk op 90 graden.

  3. 3

    Rooster de specerijen in een droge pan.

  4. 4

    Verhit de kruiden tot de aroma's vrij komen. Let op! Niet te hoog dan komen er bittere smaken vrij.

  5. 5

    Mix in een klein koffiemolentje de kruiden tot poeder of doe dat met een vijzel.

  6. 6

    Meng het met de kaasfondue en serveer er in kleine stukjes Naan Brood bij.

  7. 7

    Het lekkerst is Peshwari naan vanwege zijn zoete smaak.

Eet smakelijk!