Kaasfondue met Indiase kruiden en chai
Een thuiswedstrijd voor de Utrechtse chef-kok Léon Mazairac; in 'zijn' Utrecht krijgt hij bezoek van theespecialist Kiona Malinka. Zij brengt wat warmte op een grauwe dag want vandaag heeft ze Indiase Chai bij zich. Deze romige, kruidige thee past bij hartige en zoete gerechten. Maar Léon heeft goed geluisterd naar Kiona's verhaal en besluit de thee eer aan te doen en er iets met een Indiase twist bij te maken. Dit dynamische duo staat garant voor een hartverwarmend gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Fondue150 gVacherin mont d' Or (rijp vloeibaar)
-
150 gGruyère Alpage (geraspt)
-
150 gEmmentaler (geraspt)
-
1 dlwitte wijn
-
1teen knoflook
-
Kruiden3 gkurkuma
-
10 gcacia bast (soort valse kaneel)
-
1foelie
-
5 gzwarte komijn
-
5peulen kardemom
-
3kruidnageltjes
-
10zwarte peperbollen
-
5 ggemberrasp
-
10 gzwart Basilicumzaad (wellen in water en niet mee roosteren of blenderen)
-
Wrijf een aardewerken fonduepan in met knoflook.
-
Smelt de kaas met de wijn geleidelijk op 90 graden.
-
Rooster de specerijen in een droge pan.
-
Verhit de kruiden tot de aroma's vrij komen. Let op! Niet te hoog dan komen er bittere smaken vrij.
-
Mix in een klein koffiemolentje de kruiden tot poeder of doe dat met een vijzel.
-
Meng het met de kaasfondue en serveer er in kleine stukjes Naan Brood bij.
-
Het lekkerst is Peshwari naan vanwege zijn zoete smaak.
- Eet smakelijk!