Kokoscake met suikerglazuur en gebakken perzik
Chef-kok Sharon de Miranda gaat voor zoet! In haar landelijke keuken maakt ze een heerlijke kokoscake met suikerglazuur en gebakken perzik.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 groomboter
-
250 gkristalsuiker
-
250 gzelfrijzend bakmeel
-
4eieren
-
0,5 dlkokosmelk
-
50 gverse kokos (bevroren)
-
100 gkokosrasp
-
1vanillestokje
-
1 elsinaasappelrasp
-
Voor het glazuur200 gpoedersuiker
-
2 elsinaasappelsap
-
3 elgedroogde kokosrasp
-
Voor de gebakken perzik4perziken
-
50 groomboter
-
1 tlkaneel
-
2 ellichtbruine basterdsuiker
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een mixer de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en blijf het mixen. Voeg de kokosmelk toe en mix het door tot het helemaal is opgenomen. Terwijl je blijft mixen voeg je het zelfrijzend bakmeel toe, de vanillemerg, de rasp van de sinaasappel, geraspte kokos en de verse kokos.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en bak de cake ongeveer 60 min af in de voorverwarmde oven. Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen het suikerglazuur.
-
Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een kom en roer 2 eetlepels sinaasappelsap erdoor om een smeuïge pasta te krijgen. De pasta moet zo dik zijn, dat hij aan de achterkant van de pollepel blijft plakken. Maak de taart af met het heerlijke glazuur en de kokosrasp.
-
Ga verder met de gebakken perzik. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de perziken doormidden en verwijder de pitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de perzik hierop. Verdeel de boter over de zes perzikhelften en verspreid de suiker en kaneel erover. Bak de perziken in 10 min af in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!