Pompoencake
3 min

Pompoencake

Met ingrediënten uit het voedselbos maakt Ramon zoete cakejes van pompoen.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

  • Voor de cakes (8-12 stuks)
    200 g
    pompoen
  • 1
    appel
  • 120 ml
    zonnebloemolie
  • 180 g
    basterdsuiker
  • 2
    eieren
  • 130 g
    bloem
  • 3 tl
    bakpoeder
  • 2 tl
    speculaaskruiden
  • 80 g
    gebroken walnoten
  • 80 g
    gedroogde cranberry’s
  • Voor het glazuur
    100 g
    mascarpone
  • 40 g
    boter (op kamertemperatuur)
  • 80 g
    honing
  • Benodigdheden
    cakevormpjes
  • Een bloemetje, vruchtje of blaadje ter decoratie
  1. Verwijder de schil en de zaden van de pompoen. Rasp de pompoen en de appel.

  2. Meng alle ingrediënten met elkaar en roer glad tot een beslag. Doe het beslag in de vormpjes en bak cakejes op 220 graden ongeveer 20 minuten.

  3. Laat de cakejes goed afkoelen, voordat je het glazuur erop doet.

  4. Voor het glazuur meng je alle ingrediënten goed door elkaar en klop luchtig.

  5. Als het luchtig is doe je een flinke lepel glazuur op een pompoencakes.

  6. Decoreer de cakes met een leuk bloemetje of iets anders wat je leuk vindt.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.