3 minuten
Pompoencake
Met ingrediënten uit het voedselbos maakt Ramon zoete cakejes van pompoen.
Recept
Ingrediënten
-
Voor de cakes (8-12 stuks)200 gpompoen
-
1appel
-
120 mlzonnebloemolie
-
180 gbasterdsuiker
-
2eieren
-
130 gbloem
-
3 tlbakpoeder
-
2 tlspeculaaskruiden
-
80 ggebroken walnoten
-
80 ggedroogde cranberry’s
-
Voor het glazuur100 gmascarpone
-
40 gboter (op kamertemperatuur)
-
80 ghoning
-
Benodigdheden•cakevormpjes
-
•Een bloemetje, vruchtje of blaadje ter decoratie
-
Verwijder de schil en de zaden van de pompoen. Rasp de pompoen en de appel.
-
Meng alle ingrediënten met elkaar en roer glad tot een beslag. Doe het beslag in de vormpjes en bak cakejes op 220 graden ongeveer 20 minuten.
-
Laat de cakejes goed afkoelen, voordat je het glazuur erop doet.
-
Voor het glazuur meng je alle ingrediënten goed door elkaar en klop luchtig.
-
Als het luchtig is doe je een flinke lepel glazuur op een pompoencakes.
-
Decoreer de cakes met een leuk bloemetje of iets anders wat je leuk vindt.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.