Lauwwarme speltsalade met oesterzwambitterbal
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
200 gspeltkorrels (nachtje geweekt)
-
200 gsperziebonen of snijbonen
-
2groene paprika’s
-
3 teentjesknoflook
-
400 goesterzwammen
-
•milde olijfolie
-
•peper & zout
-
•Midden-Oosterse 7 spice of shoarmakruiden
-
1 kropsla
-
100 ggemengde kerstomaatjes
-
1 bosjesradijsjes
-
1 bosjeverse oregano
-
•olie om te frituren
-
4-8oesterzwambitterballen
-
1 schaaltjehüttenkäse
-
Breng de geweekte spelt in ruim water aan de kook in een snelkookpan. Zodra het water kookt deksel op de pan, op druk laten komen en zodra het begint te fluiten ca. 10 minuten koken tot beetgaar.
-
Laat de pan afkoelen en van de druk komen. Giet de spelt af.
-
Haal ondertussen de boontjes af en kook ze in ruim gezouten kokend water beetgaar. Giet af.
-
Maak de paprika’s schoon en snij in dikke repen. Pel en snij de knoflook in plakjes. Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan of wok en bak hierin de paprika en knoflook 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak in enkele minuten op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en de specerijen.
-
Maak ondertussen de sla, tomaatjes en radijsjes schoon. Rits de blaadjes oregano van de takjes.
-
Verhit de olie om te frituren. Frituur de vegetarische bitterballen goudbruin en knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de lauwwarme spelt met de lauwwarme bonen, de gescheurde slablaadjes, gehalveerde tomaatjes, plakjes radijs en oregano, breng op smaak met wat azijn, olijfolie, peper en zout.
-
Verdeel de gebakken oesterzwammen en bitterballen erover.
-
Schep er wat hüttenkäse (of tahina voor vegans) over.
-
Maak af met olijfolie en versgemalen zwarte peper en serveer lauwwarm.
- Eet smakelijk!