5 minuten

Leon's Philly cheesesteak sandwich

Onze chef-kok Leon Mazairac maakt een Philly cheesesteak sandwich met dungesneden runder ribeye, gesmolten cheddar, verse broodjes en gebakken ui. Tip van chef! Maak het af met wat spicy Jalapeño en drink er root beer bij. Dan zit je met je ogen dicht, helemaal in Philadelphia.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 3
  • Benodigdheden:
    4
    verse witte bollen of ciabatta broodjes
  • 200 gr
    runder rib-eye
  • 2
    witte uien
  • 1 dl
    kookroom
  • 250 gr
    boeren cheddar kaas
  • 1 theelepel
    chili vlokken
  • 1
    punt paprika
  • 5 cl
    olijfolie
  • 1 dl
    mayonaise
  • augurk
  1. Bak de uien goudbruin samen met de puntpaprika en de chili vlokken. 

  2. Smelt de kaas in de room en roer langzaam tot het een mooie gladde saus is geworden. 

  3. Bak het vlees kort aan en gaar rosé af. Snijd het vlees nu in dunne plakken. 

  4. Open de broodjes, bak ze kort in het bakvet van de rib-eye en beleg met ui en mayonaise.

  5. Leg het vlees erop en giet de gesmolten cheddar er overheen, leg de toppings erop en druk het broodje weer stevig op elkaar en snijd het broodje over dwars door. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg