Broodje braadworst met zuurkool en zelfgemaakte curry gewurz saus
Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een winters broodje braadworst met zuurkool en zelfgemaakte curry gewurz saus. En dat is lekker joh!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4broodjes
-
4braadworsten
-
Voor de zuurkool200 gzuurkool
-
1 elolie
-
•zout en peper
-
Voor de gebakken uien3uien
-
1/2flesje bier
-
1 tlmosterd
-
1 tlgedroogde tijm
-
1laurierblad
-
•olie
-
•zout en peper
-
Voor de curry1 kgtomaten
-
2tenen knoflook
-
2 elketjap
-
2 elworcestersaus
-
150 gbruine basterdsuiker
-
200 mlblanke natuurazijn
-
1 eltomaten puree
-
2laurierblaadjes
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tlkerriepoeder
-
1 tlzwarte peper gemalen
-
1mespunt gemalen korianderpoeder
-
1mespunt gemalen kruidnagel
-
Zet de zuurkool op met de olie, zout en peper en verwarm 10 minuten tot deze zacht geworden is.
-
Snij de uien in ringen en bak ze in de olie. Zorg dat ze bruin gebakken zijn. Voeg het bier, tijm, laurier en de mosterd toe en kook in. Breng het op smaak met zout en peper.
-
Voor de curry maak je de knoflook schoon en snij in stukjes. Snij de tomaten in blokjes en doe ze samen met de knoflook in een pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe in de plan en breng dit aan de kook. Roer het af en toe door terwijl het zachtjes staat te koken. Na 15 a 20 min zachtjes koken staaf je het glad met de staafmixer. Om te kijken of de curry dik genoeg is, doe je een theelepel curry op een bordje en zet die even 2 min in de koelkast. Haal je vinger er door om te kijken of hij de dikte heeft van curry. Zo niet, dan kook je het nog iets verder in.
-
Zeef de curry en laat de curry goed afkoelen. Bewaar deze in een schone pot in de koelkast. Deze is zeker 2 weken houdbaar als je het koel en schoon bewaart.
-
Bak de braadworsten goudbruin in een pan of op de bbq.
- Eet smakelijk!