Glasnoedels met Oosterse BBQ-kip
4 min

Noedelsalade met geglaceerde zoete kip en groenten

Noedels eet je niet altijd warm. Hier stelen frisse glasnoedels de show in deze salade bomvol Oosterse groenten, een pittige dressing met limoen, rode peper, verse gember en een scheutje mede (honingdrank). Maak het af met reepjes geglaceerde kip van de BBQ en wat sesamzaadjes.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de dressing
    1
    rode ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1/2
    glas mede
  • 1
    limoen
  • 1
    rode peper
  • 1 el
    oestersaus
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 cm
    geraspte gember
  • voor de kip
    350 g
    kipdijfilet
  • Voor de noedels
    2
    plakjes glasnoedels
  • 100 g
    taugé
  • 100 g
    sugarsnaps (of peultjes)
  • 2
    stengels bosui
  • 1/2
    rode peper
  • 1/3
    komkommer
  • 1
    rode paprika
  • 50 g
    cashewnootjes
  • 4
    blaadjes munt
  • 6
    blaadjes basilicum
  • voor de garnering
    1 tl
    zwart sesamzaad
  • 1 tl
    wit sesamzaad
  1. Breng het water aan de kook en laat de noedels hier 3 minuten zachtjes in koken. Giet ze dan direct af een spoel ze na met koud water. Laat ze in het vergiet liggen totdat ze volledig uitgelekt zijn. Snijd dan voor de dressing de rode ui, rode peper en twee tenen knoflook. Giet hier een beetje sojasaus bij en rasp wat verse gember. Doe hier honing, oestersaus en mede (honingdrank) bij. Breng dit even aan de kook voor ongeveer twee tot drie minuten.

  2. Snijd de paprika, komkommer, basilicum en munt fijn. Meng ze, samen met de sugarsnaps met de noedels en de 3/4 van de dressing. Schep de noedels in de bakjes. Werk de noedels af met wat taugé.

  3. Marineer dan de kip in het overige deel van de dressing. Gril de kip op de barbecue. Lak ze om de paar minuten met de dressing zodat er een lekker laagje ontstaat van de dressing om de kip heen. Snijd deze in plakjes en leg deze boven op de noedels. Strooi hier nog wat witte en zwarte sesamzaadjes overheen om het helemaal af te maken.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.