Noedelsalade met geglaceerde zoete kip en groenten
Noedels eet je niet altijd warm, in dit recept stelen frisse glasnoedels de show! Dit is een royale salade met groenten, een pittige dressing met limoen, cashewnoten en reepjes geglaceerde kip met sesam.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de dressing1rode ui
-
2tenen knoflook
-
1/2glas mede
-
1limoen
-
1rode peper
-
1 eloestersaus
-
1 elsojasaus
-
1 cmgeraspte gember
-
voor de kip350 gkipdijfilet
-
Voor de noedels2plakjes glasnoedels
-
100 gtaugé
-
100 gsugarsnaps (of peultjes)
-
2stengels bosui
-
1/2rode peper
-
1/3komkommer
-
1rode paprika
-
50 gcashewnootjes
-
4blaadjes munt
-
6blaadjes basilicum
-
voor de garnering1 tlzwart sesamzaad
-
1 tlwit sesamzaad
-
Breng het water aan de kook en laat de noedels hier 3 minuten zachtjes in koken. Giet ze dan direct af een spoel ze na met koud water. Laat ze in het vergiet liggen totdat ze volledig uitgelekt zijn.
-
Snijd dan voor de dressing de rode ui, rode peper en twee tenen knoflook. Giet hier een beetje sojasaus bij en rasp wat verse gember. Doe hier honing, oestersaus en mede (honingdrank) bij. Breng dit even aan de kook voor ongeveer twee tot drie minuten.
-
Snijd de paprika, komkommer, basilicum en munt fijn. Meng ze, samen met de sugarsnaps met de noedels en de 3/4 van de dressing. Schep de noedels in de bakjes. Werk de noedels af met wat taugé.
-
Marineer dan de kip in het overige deel van de dressing. Gril de kip op de barbecue. Lak ze om de paar minuten met de dressing zodat er een lekker laagje ontstaat van de dressing om de kip heen.
-
Snijd deze in plakjes en leg deze boven op de noedels. Strooi hier nog wat witte en zwarte sesamzaadjes overheen om het helemaal af te maken.
- Eet smakelijk!