Recept: Limoncello

7 juni 2019
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)

Ingrediënten voor Limoncello

  • 500 ml wodka
  • 4 biologische citroenen
  • 150 gr kristalsuiker
  • 300 ml kraanwater

Aan de slag

  1. 1

    Schenk de wodka in de fles of pot. 

  2. 2

    Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka. 

  3. 3

    Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.

  4. 4

    Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook.

  5. 5

    Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. 

  6. 6

    Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. 

  7. 7

    Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.

    1.  
  8. 8

    Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker.

  9. 9

    Schenk terug in een schone fles. Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.

Eet smakelijk!