
Limoncello
Recept
Ingrediënten
-
500 mlwodka
-
4biologische citroenen
-
150 gkristalsuiker
-
300 mlkraanwater
-
Schenk de wodka in de fles of pot.
-
Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka.
-
Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.
-
Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook.
-
Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen.
-
Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af.
-
Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.
-
Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker.
-
Schenk terug in een schone fles. Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.