7 min

Oesterzwam tartaar met een pittige sojasaus en mango milkshake

Een oesterzwam tartaar met pittige sojasaus: dat staat er op het menu in de buitenkeuken van chef-kok Sharon de Miranda. Om het af te blussen maakt ze een frisse milkshake met mango en passievrucht!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    oesterzwammen
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    mushroomsaus (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 tl
    grove mosterd
  • 1 tl
    ketchup
  • 3 el
    plantaardige mayonaise
  • ¼
    Madame Jeanette
  • 1
    handje peterselie
  • peper en zout
  • Voor de pittige sojasaus
    1 dl
    sojasaus
  • 1 el
    sojamelk
  • 1
    Madame Jeanette
  • 6 el
    sesamolie
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • voor de milkshake
    4
    passievruchten
  • 4 dl
    kokosmelk
  • 2 dl
    vanille sojamelk
  • 200 g
    bevroren mango
  1. Gebruik de pulse-knop op de keukenmachine en maal de oesterzwammen tot kleine stukjes van ongeveer een halve cm groot. Wok de oesterzwammen 1,5 min op hoog vuur en  laat ze goed uitlekken. Dep de oesterzwammen voorzichtig droog.  Snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout. Verdeel de oesterzwamtartaar in stekertjes en druk het een beetje aan.

  2. Ga verder met het maken van de pittige sojasaus. Neem een maatbeker en schenk hierin eerst de sojamelk met daarop de sojasaus, dan de sesamolie en plaats voorzichtig de staafmixer erin. Trek voorzichtig en al ‘pulsend’ de staafmixer naar boven. Maak het af met wat fijn gesneden Madame Jeanette naar smaak.

  3. Voor de milkshake verwijder je het vruchtvlees uit de passievrucht en meng deze in de keukenmachine met de kokosmelk, vanille sojamelk en de mango tot een heerlijke milkshake!

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.