Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagna (132)
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
691 personen

Chef-kok Sharon maakt één van haar favoriete vegetarische gerechten: lasagne. Een zes-persoonsgerecht met veel verse groenten, feta en buffel mozzarella.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 1
    ui
  • 2
    rode paprika's
  • 2
    grote tomaten
  • 4
    stengels bleekselderij
  • 9
    groene lasagne bladeren
  • 250 g
    champignons
  • 1
    takje verse rozemarijn
  • 1
    takje verse tijm
  • 500 g
    spinazie
  • 2
    bollen buffel mozzarella
  • 200 g
    Griekse yoghurt
  • 100 g
    geraspte kaas
  • bosje basilicum
  • 150 g
    gemengde sla
  • 200 g
    feta kaas
  • oud brood voor croutons
  • 50 g
    Parmezaanse kaas
  • oregano
  • 1
    citroen
  • 1
    rode ui
  • peper
  • Ingrediënten voor de saus
    olijfolie
  • 5
    tomaten
  • 4
    teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • 1 dl
    rode wijn
  • 1
    groente bouillonblokje

Bereiding

  1. 1

    We gaan eerst de saus maken.  Snipper het uitje en fruit deze aan met de teentjes knoflook in wat olie.

  2. 2

    Snij de tomaten in partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje er aan toe, laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg de peterselie toe. Pureer het geheel met de staafmixer. Dit is de saus.

  3. 3

    We gaan verder met de vulling van de lasagne. Snij de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de bleekselderij in halve maantjes en bak deze allemaal 3 minuten in wat olie.

  4. 4

    Snij de rozemarijn en tijm fijn en voeg deze er aan toe samen met de spinazie totdat het slinkt.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in en verdeel op de bodem wat tomatensaus met daarop wat verse basilicum en daar bovenop het spinaziemengsel. Dan wat stukje mozzarella en de lasagne bladeren. Herhaal dit 3 keer.

  6. 6

    Als laatste verdeel je de Griekse yoghurt er op met wat plakjes tomaat, blaadjes verse basilicum en de geraspte kaas. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  7. 7

    Voor de croutons in de salade snij je wat oud brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng deze met wat olijfolie, peper, oregano en de Parmezaanse kaas en bak deze 10 minuten aan beide kanten goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 graden.

  8. 8

    Maak vervolgens een simpele gemengde salade met wat feta kaas, de vers gemaakte croutons, het sap van een citroen en wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!