Steak tartaar van oesterzwammen
Een oesterzwam tartaar met pittige sojasaus: dat staat op het menu in de buitenkeuken van chef-kok Sharon de Miranda. Daarbij maakt Sharon een frisse milkshake met mango en passievrucht!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 goesterzwammen
-
1rode ui
-
2 elmushroomsaus (verkrijgbaar bij de toko)
-
1 tlgrove mosterd
-
1 tlketchup
-
3 elplantaardige mayonaise
-
¼Madame Jeanette
-
1handje peterselie
-
•peper en zout
-
Voor de pittige sojasaus:1 dlsojasaus
-
1 elsojamelk
-
1Madame Jeanette
-
6 elsesamolie
-
1 elsesamzaadjes
-
Voor de milkshake:4passievruchten
-
4 dlkokosmelk
-
2 dlvanille sojamelk
-
200 gbevroren mango
-
Maal de oesterzwammen (in de keukenmachine) tot kleine stukjes van ongeveer een halve cm groot.
-
Wok de oesterzwammen dan 1,5 minuut op hoog vuur en laat ze goed uitlekken. Dep de oesterzwammen voorzichtig droog.
-
Snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.
-
Verdeel de oesterzwamtartaar in stekertjes en druk het een beetje aan.
-
Ga verder met het maken van de pittige sojasaus. Neem een maatbeker en schenk hierin eerst de sojamelk met daarop de sojasaus, dan de sesamolie en plaats voorzichtig de staafmixer erin.
-
Trek voorzichtig en al ‘pulsend’ de staafmixer naar boven. Maak het af met wat fijngesneden Madame Jeanette naar smaak.
-
Voor de milkshake verwijder je het vruchtvlees uit de passievrucht. Meng deze in de keukenmachine met de kokosmelk, vanille sojamelk en de mango tot een heerlijke milkshake!
- Eet smakelijk!