Steak tartaar van oesterzwammen
Een oesterzwam tartaar met pittige sojasaus: dat staat op het menu in de buitenkeuken van chef-kok Sharon de Miranda. Daarbij maakt Sharon een frisse milkshake met mango en passievrucht!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 goesterzwammen
-
1rode ui
-
2 elmushroomsaus (verkrijgbaar bij de toko)
-
1 tlgrove mosterd
-
1 tlketchup
-
3 elplantaardige mayonaise
-
¼Madame Jeanette
-
1handje peterselie
-
•peper en zout
-
Voor de pittige sojasaus:1 dlsojasaus
-
1 elsojamelk
-
1Madame Jeanette
-
6 elsesamolie
-
1 elsesamzaadjes
-
Voor de milkshake:4passievruchten
-
4 dlkokosmelk
-
2 dlvanille sojamelk
-
200 gbevroren mango
-
Maal de oesterzwammen (in de keukenmachine) tot kleine stukjes van ongeveer een halve cm groot.
-
Wok de oesterzwammen dan 1,5 minuut op hoog vuur en laat ze goed uitlekken. Dep de oesterzwammen voorzichtig droog.
-
Snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.
-
Verdeel de oesterzwamtartaar in stekertjes en druk het een beetje aan.
-
Ga verder met het maken van de pittige sojasaus. Neem een maatbeker en schenk hierin eerst de sojamelk met daarop de sojasaus, dan de sesamolie en plaats voorzichtig de staafmixer erin.
-
Trek voorzichtig en al ‘pulsend’ de staafmixer naar boven. Maak het af met wat fijngesneden Madame Jeanette naar smaak.
-
Voor de milkshake verwijder je het vruchtvlees uit de passievrucht. Meng deze in de keukenmachine met de kokosmelk, vanille sojamelk en de mango tot een heerlijke milkshake!
- Eet smakelijk!