Ramons Oosterse gerechten
Ramon neemt de tijd voor een speciale maaltijd: gamba's in zoetzure saus, kip in zwarte bonensaus, rijst en zelfgemaakte atjar tjampoe.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de Gamba's24gamba's
-
200 mlananassap/puree
-
1stuk gember
-
1/2rode peper
-
1bos bosui
-
1citroen
-
1eetlepel honing
-
1eetlepel aardappelzetmeel
-
1teen knoflook
-
1ui
-
1stuk rode paprika
-
Voor de Atjar Tjampoer•Voor 4 personen gekookte witte rijst
-
300 gwitte kool
-
150 gwinterpeen
-
1stuk rode paprika
-
1grote uit
-
1teen knoflook
-
2plakjes gember
-
4eetlepel suiker
-
300 mlazijn
-
200 mlwater
-
1eetlepel kurkuma
-
Kip in zwarte bonensaus400 gkipdijfilet
-
1stuk groene paprika
-
1stuk rode paprika
-
1stuk gele paprika
-
1/2stuk rode peper
-
1ui
-
3teen knoflook
-
1eetlepel zwarte bonensaus
-
2eetlepel ketjap
-
2eetlepel sojaus
-
1stuk gember
-
4bosuitjes
-
1bos bosui
-
1eetlepel suiker
-
•half glas water
-
1eetlepel aardappelzetmeel
-
Begin met het maken van de Atjar Tjampoer. Snij hiervoor alle groenten fijn.
-
Zet de ui met de knoflook aan in een beetje olie.
-
Voeg de kurkuma toe en gaar dit kort mee. Pas op deze wordt snel bitter.
-
Voeg nu het water, azijn, suiker, en gember toe en breng dit aan de kook.
-
Voeg de groenten toe en kook dit even mee. Doe het daarna in potjes en laat het goed afkoelen. (het is nog lekkerder na een dag). Zet de potjes even op de kop.
-
Maak nu de kip in zwarte bonensaus. Snij hiervoor alle ingrediënten in fijne blokjes.
-
Zet de knoflook met de uien aan in een pan. Voeg vervolgens een halve rode peper toe samen met een plak gember.
-
Voeg de kip toe en bak deze goed aan.
-
Voeg daarna de gesneden paprika’s toe.
-
Als laatste voeg je de ketjap, sojasaus, zwarte bonensaus , gember, water en suiker toe. Roer dit goed door elkaar heen en breng het aan de kook. Voeg nu ook de bosui toe en bind het geheel af met zetmeel.
-
Kook de rijst volgens de verpakking.
-
Maak als laatste de gamba's. Pel de gamba’s en bak ze in een pan met en scheutje olie. Laat ze daarna afkoelen.
-
Snij de ui en knoflook een zet deze aan in een pan.
-
Voeg het ananas sap, de gember, en de fijn gesneden peper bij de ui en knoflook en knijp de citroen er op uit en voeg de honing er aan toe.
-
Snij de bosui en de paprika. Voeg deze als laatste toe samen met de gamba’s.
-
Meng het zetmeel met wat water en bind het geheel af.
- Eet smakelijk!