Roze chocoladetruffels met mousserende vruchtenwijn
Recept
Ingrediënten
-
Voor 40 truffels:40 mlmousserende rozenwijn (of andere lekkere vruchtenwijn)
-
75 mlvloeibare slagroom
-
300 gramruby chocolade
-
•snufje zout
-
100 gramwitte chocolade
-
150 grampoedersuiker
-
2 tlpoeder van gevriesdroogde cranberry of framboos (verkrijgbaar bij diverse natuurwinkels)
-
Plaats de vloeibare slagroom in een steelpan en breng aan de kook.
-
Haal de pan van de hittebron en smelt hierin de grootste hoeveelheid chocolade. Meng goed door totdat alle chocolade is gesmolten.
-
Voeg nu de mousserende wijn toe en roer alles goed door tot één geheel. Breng op smaak met een snufje zout en het poeder van de cranberry of framboos. Deze vloeibare massa heet een ganache en wordt de vulling van de truffels.
-
Schenk de ganache in een diep bord en plaats in de koelkast totdat deze mooi stevig is. Als je de ganache in de vriezer plaatst, kun je deze na een uurtje alweer verwerken.
-
Pak de ganache en bestuif je werkbank licht met poedersuiker zodat de ganache niet blijft plakken. Snijd de ganache eerst in repen van 2,5 cm dik en vervolgens in stukken van 2,5 bij 2,5 cm.
-
Bestuif je handen licht met poedersuiker en rol elk stukje ganache tot een mooi balletje. Probeer dit snel te doen, zodat de chocolade niet smelt door de warmte van je handen. Koel weer kort in de koelkast.
-
Smelt ondertussen de witte chocolade 'au bain marie' of in de magnetron tot het vloeibaar is.
-
Nu kun je de truffels afmaken. Dip je handen even licht in de witte chocolade. Pak een balletje en rol door je handen. Het balletje moet helemaal omringd zijn door een dunne laag witte chocolade.
-
Haal dit balletje nu royaal door een kom met poedersuiker. Herhaal dit met alle balletjes.
-
Haal de rozenwijn truffels uit de resterende poedersuiker en serveer ze op een mooie schaal.
- Eet smakelijk!