Slagroomtruffels

Slagroomtruffels voor Valentijnsdag

Liefde gaat door de maag toch? Verras je valentijn met deze slagroomtruffels met vanille en pure chocolade. Als daar je hart niet van smelt, weten wij het ook niet meer. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de vulling van de truffels:
    150 gram
    boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram
    poedersuiker
  • 90 ml
    slagroom
  • 1
    vanillepeul
  • Voor de afwerking:
    300 gram
    pure chocolade
  • 2 el
    zonnebloemolie
  • 150 gram
    cacaopoeder
  1. Meng de boter met de poedersuiker en de vanillepeul. Meng dit tot het smeuïg is.  

  2. Voeg langzaam de slagroom toe terwijl je blijft roeren. Doe de vulling in een spuitzak en spuit er staafjes van. Vries deze in.

  3. Smelt de chocolade en slap het af met de zonnebloemolie. Hierdoor wordt de chocolade wat dunner.

  4. Doe de cacaopoeder op een bord. Pak een bevroren truffel en haal deze met een vorkje door de chocolade. Haal de truffel er weer uit en leg deze gelijk in de cacaopoeder.

  5. Rol het om in de cacao en laat het hard worden. Haal de truffels voorzichtig uit de cacao en leg ze in een bonbondoosje.

  6. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.