Runderhaasrolletjes met bergkaas en spinazie

Chef-kok Ramon Brugman maakt runderhaasrolletjes met rauwmelkse bergkaas en spinazie. Eet smakelijk!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de runderhaasrolletjes:
    1
    ossenhaas
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de fromage frais:
    200 ml
    fromage frais of kwark
  • diverse verse kruiden (zoals tijm, dille, basilicum, lavas, peterselie)
  • zout en peper
  • Voor de zoetzure rode uien:
    2
    rode uien
  • 50 gram
    rietsuiker
  • 50 ml
    azijn
  • 50 ml
    water
  • Voor de spinazie:
    1
    hand verse spinazie
  • 2
    stengels bosui
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de garnering:
    100 gram
    geraspte bergkaas
  • 1
    bosje jonge verse raapstelen
  • 6
    radijsjes
  1. Snijd het vlees in plakken en plet het tussen twee velletjes bakpapier tot een dunne plak.

  2. Wrijf het in met een beetje olie en brand het af met een crème brûlée-brander. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de kruiden fijn en meng met de fromage frais. Breng op smaak met zout en peper. Smeer het vlees in met de kruiden fromage frais en rol de plakken op.

  4. Voor de zoetzure uien snijd je de uien flinterdun.

  5. Meng de suiker, azijn en het water in een potje. Voeg de dungesneden ui toe en doe de deksel op het potje. Schud de uien goed door elkaar. Laat 10 minuten marineren.

  6. Ga verder met de spinazie. Snijd de bosui en bak aan in een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe en zet het gas uit.

  7. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Maak nu het bord op. Snijd hiervoor de runderhaasrolletjes doormidden en plaats de twee stukjes midden op het bord. Rasp wat van de bergkaas en leg dit bovenop de runderhaasrolletjes.

  9. Doe in het midden de spinazie, met daarnaast een hoopje van de zoetzure uien. Drie stippen fromage frais eromheen.

  10. Snijd de radijs in partjes en leg ze tegen de rolletjes aan. Leg als laatste een bosje raapsteeltjes tegen het gerecht aan.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.