Ossenhaas van de waterbuffel
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
600 gverse ossenhaas
-
4 bolletjesmini mozzarella
-
6grote radijsjes
-
1 elgembersiroop
-
10 blaadjesmunt
-
2sjalotjes
-
4 elmayonaise
-
1 tltomatenpuree
-
1/2 tlfijngesneden ansjovis
-
1 eltruffel tapenade
-
•sap van een halve limoen
-
2 elolijfolie
-
•zout en peper
-
Snij de radijsjes in hele fijne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Strooi wat zout over de plakjes en marineer de radijs voor 10 minuten in 1 eetlepel gembersiroop.
-
Hak de muntblaadjes fijn.
-
Snipper de sjalotjes fijn.
-
Meng 4 eetlepels mayonaise met 1 theelepel tomatenpuree en 1 halve theelepel fijngesneden ansjovisfilet. Bewaar de mayonaise in een kleine kom, buiten de koelkast.
-
Maak de truffeldressing door 1 eetlepel truffel tapenade te mengen met het sap van een halve limoen en 2 eetlepels olijfolie. Maak het op smaak met een beetje zout en peper en bewaar ook deze dressing buiten de koelkast.
-
Snij de ossenhaas in plakken van centimeter dik met behulp van een zeer scherp mes. Snij de plakken vervolgens in vierkantjes. Herhaal dit tot de ossenhaas fijn genoeg is. Meng dan de tartaar met de truffeldressing de fijngesneden sjalotjes, fijngehakte munt en breng het op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de tartaar over 4 borden. Gebruik hiervoor een kookring van 9 cm. Leg op de tartaar wat plakjes radijs (als een roos). Leg een bolletje mozzarella in het midden en druppel er wat van de mayonaise overheen.
- Bon appetit!!