Carpaccio van ossenhaas, pasta & ratatouille
Chef-kok Ramon Brugman gaat los op een goed stuk vlees. Want bewust vlees eten kán: slechts een enkele keer per week, een bescheiden hoeveelheid per keer, en wegblijven van kiloknaller-vlees is een goed begin. Vandaag kiest Ramon voor een carpaccio van ossenhaas bij een fusilli-pasta met een geweldige ratatouille. In die ratatouille gaat onder meer courgette, aubergine, rode paprika en tomaat.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten ossenhaas carpaccio200 gossenhaas
-
100 gpijnboompitten
-
100 gParmezaanse kaas
-
1hand rucola
-
1bos basilicum
-
1flesje goede balsamico azijn
-
•zout en peper
-
Ingrediënten fusilli pasta en ratatouille320 gfusilli
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1courgette
-
1aubergine
-
1rode paprika
-
3tomaten
-
1/2bos basilicum
-
•zout en peper
-
1stuk Parmezaanse kaas
-
Snij de ossenhaas in dunne plakken. Leg deze tussen folie en sla deze met behulp van een pan of groot mes plat.
-
Leg de plakken op een bordje en breng het vlees op smaak met zout en peper.
-
Leg hier wat blaadjes rucola en basilicum op.
-
Giet er een paar druppels balsamico azijn over heen.
-
Dan wat pijnboompitjes.
-
En als laatst wat geraspte Parmezaanse kaas erover.
-
Dan ga je verder met de ratatouille. Snij alle groenten fijn.
-
Bak de ui en knoflook in een goede scheut olijfolie.
-
Voeg de aubergine toe en bak deze tot hij een beetje gaat karamelliseren.
-
Voeg nu de rest toe.
-
Maak van de tijm een bosje met behulp van een stukje touw. Voeg deze ook bij de ratatouille.
-
Kook het zachtjes totdat het een echte saus wordt qua dikte.
-
Voeg als laatste de basilicum toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Kook de fusilli zoals op het pak staat aangegeven.
-
Giet deze af en roer door de saus heen.
-
Maak af met een flink stuk geraspte Parmezaan.
- Eet smakelijk!