Carpaccio van ossenhaas, pasta & ratatouille

chef-kok
Ramon Brugman
Carpaccio (69)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
47 personen

Chef-kok Ramon Brugman gaat los op een goed stuk vlees. Want bewust vlees eten kán: slechts een enkele keer per week, een bescheiden hoeveelheid per keer, en wegblijven van kiloknaller-vlees is een goed begin. Vandaag kiest Ramon voor een carpaccio van ossenhaas bij een fusilli-pasta met een geweldige ratatouille. In die ratatouille gaat onder meer courgette, aubergine, rode paprika en tomaat.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten ossenhaas carpaccio
    200 g
    ossenhaas
  • 100 g
    pijnboompitten
  • 100 g
    Parmezaanse kaas
  • 1
    hand rucola
  • 1
    bos basilicum
  • 1
    flesje goede balsamico azijn
  • zout en peper
  • Ingrediënten fusilli pasta en ratatouille
    320 g
    fusilli
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    courgette
  • 1
    aubergine
  • 1
    rode paprika
  • 3
    tomaten
  • 1/2
    bos basilicum
  • zout en peper
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  1. 1

    Snij de ossenhaas in dunne plakken. Leg deze tussen folie en sla deze met behulp van een pan of groot mes plat. 

  2. 2

    Leg de plakken op een bordje en breng het vlees op smaak met zout en peper. 

  3. 3

    Leg hier wat blaadjes rucola en basilicum op. 

  4. 4

    Giet er een paar druppels balsamico azijn over heen. 

  5. 5

    Dan wat pijnboompitjes. 

  6. 6

    En als laatst wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

  7. 7

    Dan ga je verder met de ratatouille. Snij alle groenten fijn. 

  8. 8

    Bak de ui en knoflook in een goede scheut olijfolie. 

  9. 9

    Voeg de aubergine toe en bak deze tot hij een beetje gaat karamelliseren. 

  10. 10

    Voeg nu de rest toe. 

  11. 11

    Maak van de tijm een bosje met behulp van een stukje touw. Voeg deze ook bij de ratatouille. 

  12. 12

    Kook het zachtjes totdat het een echte saus wordt qua dikte. 

  13. 13

    Voeg als laatste de basilicum toe. 

  14. 14

    Breng op smaak met zout en peper.

  15. 15

    Kook de fusilli zoals op het pak staat aangegeven. 

  16. 16

    Giet deze af en roer door de saus heen. 

  17. 17

    Maak af met een flink stuk geraspte Parmezaan. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!