Sachertaart

11 mei 2017
Stilstaand beeld van Sachertaart

Chef-kok Ramon Brugman profileert zich weer als patissier. Hij maakt een heerlijke chocoladetaart waar het water van in je mond loopt: een Sachertaart!

4 personen
Ingrediënten

Beslag

  • 125 g pure chocolade
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 3 eieren

Vulling

  • 1 pot abrikozenjam
  • ganache (crème voor garnering)
  • 500 g pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 100 g melk chocolade

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst het beslag. Bekleed een springvorm met boter en een snuifje bloem.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje.

  3. 3

    Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker ongeveer 8 minuten tot het wit geslagen is. Voeg nu de chocolade toe (let op dat deze niet heel warm is). 

  4. 4

    Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de bloem. Draai de boel kort door en spatel even na. 

  5. 5

    Doe het beslag in de springvorm. Bak de taart op 170 graden ongeveer 40 minuten. Check goed als de tijd voorbij Is of de taart gaar is. Anders nog iets langer bakken.

  6. 6

    Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer glad. Doe de helft nu in een schaal en laat afkoelen. De andere helft zet je weg voor later.

  7. 7

    Als de taart goed afgekoeld is snij je hem door de midden. De beide binnenkanten insmeren met abrikozen jam. 

  8. 8

    Doe de afgekoelde ganache in een bekken en roer deze kort luchtig. Doe een flinke laag van de vulling tussen de taart. 

  9. 7

    Strijk de taart aan met de luchtig gedraaide ganache.

  10. 8

    Gebruik voor de rest van het gerecht een spuitzak met een kartelspuitje.

  11. 9

    Zet de taart op een omgedraaid bord zodat deze niet meer op de keukenblad staat. Neem nu de andere helft van de ganache en zorg dat deze op lichaam temperatuur is. Giet de ganache over de taart en laat het goed uitlekken.

  12. 10

    Zet de taart op een mooie schaal. Spuit mooie rozetten op de rand van de taart.

  13. 10

    Smelt de melkchocolade en schrijf Sacher op de taart met behulp van een cornetje.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Pindasoep
    9 maart 2016

    Pindasoep

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt haar eigen versie van de Surinaamse pindasoep. Daarin gaat...

  2. Recept
    9 juni 2017

    Kunefe (zoete deegsliertjes) à la Siham

    “Als ik tijdens de ramadan boodschappen doe, kom ik met tassen vol terug. Ik heb dan overal zin...

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Springrolls
    29 maart 2016

    Springrolls

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle vegetarische maaltijd met springrolls met lekker veel...

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Caesar salade a la Alain
    5 oktober 2016

    Caesar salade a la Alain

    Alain maakt een caesar salade met de Brandrood kaas.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Uiensoep met kaasbrood
    29 november 2016

    Uiensoep met kaasbrood

    Sharon maakt een snelle maaltijd: uiensoep met een zelfgemaakt kaasbrood.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Bisque met krab en crostini
    13 december 2016

    Bisque met krab en crostini

    Ramon maakt een van zijn favoriete gerechten: en bisque van krab, met een crostini en aoili.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Risotto met schelpdieren
    3 december 2015

    Risotto met schelpdieren

    Chef-kok Ramon maakt een heerlijke risotto met schelpdieren. Het klaarmaken kost wat tijd. Maar de bereiding van de maaltijd is daarna een eitje!

  8. Recept
    24 mei 2017

    Soto Ayam Surabaya met martabak

    ''Ik heb veel Nederlandse vrienden die ik uitnodig om tijdens de ramadan bij mij te komen eten.''...

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vegachef in Dordrecht
    18 januari 2017

    Vegachef in Dordrecht

    Alain is aan de rand van de Biesbosch. Daar hebben Ewout en Liesbeth een restaurant waar zonder vlees en vis gekookt wordt. Én er wordt niks weggegooid.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijk ijs
    12 mei 2017

    Ambachtelijk ijs

    Alain bezoekt in Meerkerk een echt familiebedrijf. Van het gezin met elf kinderen zijn vader, moeder, zoon en dochter gepassioneerd bezig met het maken van ambachtelijk ijs.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Quinoa salade met gerookte makreel
    7 oktober 2015

    Quinoa salade met gerookte makreel

    Chefkok Sharon de Miranda maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Een gezonde salade van quinoa, gerookte makreel en avocado.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Kippastei
    7 april 2016

    Kippastei

    Sharon maakt een Surinaamse kippastei, met daarnaast hapklare kippenboutjes met rijst. Op...

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Kaassoufflé
    19 februari 2016

    Kaassoufflé

    Alain maakt een bijzondere kaassoufflé, een gerecht dat niet mag instorten!

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Koekjes van kikkererwten
    5 januari 2017

    Koekjes van kikkererwten

    Ramon maakt een van zijn eigen favorieten: koekjes van kikkererwten.

Pagina's