Sachertaart

11 mei 2017
Stilstaand beeld van Sachertaart

Chef-kok Ramon Brugman profileert zich weer als patissier. Hij maakt een heerlijke chocoladetaart waar het water van in je mond loopt: een Sachertaart!

4 personen
Ingrediënten

Beslag

  • 125 g pure chocolade
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • 3 eieren

Vulling

  • 1 pot abrikozenjam
  • ganache (crème voor garnering)
  • 500 g pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 100 g melk chocolade

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst het beslag. Bekleed een springvorm met boter en een snuifje bloem.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje.

  3. 3

    Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker ongeveer 8 minuten tot het wit geslagen is. Voeg nu de chocolade toe (let op dat deze niet heel warm is). 

  4. 4

    Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de bloem. Draai de boel kort door en spatel even na. 

  5. 5

    Doe het beslag in de springvorm. Bak de taart op 170 graden ongeveer 40 minuten. Check goed als de tijd voorbij Is of de taart gaar is. Anders nog iets langer bakken.

  6. 6

    Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer glad. Doe de helft nu in een schaal en laat afkoelen. De andere helft zet je weg voor later.

  7. 7

    Als de taart goed afgekoeld is snij je hem door de midden. De beide binnenkanten insmeren met abrikozen jam. 

  8. 8

    Doe de afgekoelde ganache in een bekken en roer deze kort luchtig. Doe een flinke laag van de vulling tussen de taart. 

  9. 7

    Strijk de taart aan met de luchtig gedraaide ganache.

  10. 8

    Gebruik voor de rest van het gerecht een spuitzak met een kartelspuitje.

  11. 9

    Zet de taart op een omgedraaid bord zodat deze niet meer op de keukenblad staat. Neem nu de andere helft van de ganache en zorg dat deze op lichaam temperatuur is. Giet de ganache over de taart en laat het goed uitlekken.

  12. 10

    Zet de taart op een mooie schaal. Spuit mooie rozetten op de rand van de taart.

  13. 10

    Smelt de melkchocolade en schrijf Sacher op de taart met behulp van een cornetje.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Een pijlsnelle maaltijd
    16 november 2015

    Een pijlsnelle maaltijd

    Sharon maakt een snelle maaltijd met calamares en limoenrijst. En met natuurlijk een smakelijk watertje om erbij te drinken.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Salade van kruiden, gerookte makreel
    15 april 2016

    Salade van kruiden, gerookte makreel

    Milton maakt een cocktail met Vermout - volgens trendwatchers hét aperitief van deze zomer. En Léon maakt er een verrukkelijke salade bij.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Oosterse zalm-tartaar
    21 januari 2016

    Oosterse zalm-tartaar

    Ramon maakt een oosterse tartaar van zalm. En wat serveert hij erbij? Kletskopjes met sambal en sesam.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Groene koolsalade met sambal
    16 november 2016

    Groene koolsalade met sambal

    Alain heeft een pittig dagje. Hij proeft de sambal van Bert. Met de sambal maakt hij een heerlijke groene koolsalade.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Varkenskarbonades met paksoi
    9 januari 2016

    Varkenskarbonades met paksoi

    Ramon bereidt varkenskarbonades. Niet zo’n lap aan het bot in het vet, maar een snelle maaltijd...

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Freekeh nasi
    7 maart 2016

    Freekeh nasi

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare nasi. Niet met rijst maar met het graan freekeh....

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Flensjes met citrusfruit en Limoncello
    25 maart 2016

    Flensjes met citrusfruit en Limoncello

    Alain wil alles weten van de limoncello die gemaakt wordt in Friesland. Hij maakt hier een lekker gerechtje bij.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Spaanse tortilla
    20 februari 2017

    Spaanse tortilla

    Sharon maakt een snelle maaltijd: Spaanse aardappeltortilla met een salade van zeevruchten. Ze serveert het gerecht met knoflooktoast.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fijndistillaten: esprits
    24 maart 2017

    Fijndistillaten: esprits

    Een nieuw gezicht: Lendl Mijnhijmer komt het team van experts versterken. Leon en Lendl ruiken en proeven de fijndistillates, esprits, van Fenny.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Plantaardige taartjes
    8 februari 2017

    Plantaardige taartjes

    Alain ontmoet in Rotterdam Renate en Frank. Hij laat zich verrassen door hun lekkere plantaardige taartjes, zonder geraffineerde suikers en gluten.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Aspergesoep en voorjaarssalade
    24 april 2017

    Aspergesoep en voorjaarssalade

    Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Noedelsoep
    19 april 2016

    Noedelsoep

    Chef-kok Ramon Brugman kookt een snelle oosterse maaltijd: Japanse ramen (noedelsoep) met...

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Carpaccio van haring en een jenever mayonaise
    26 februari 2016

    Carpaccio van haring en een jenever mayonaise

    Alain bezoekt de jeneverstad Schiedam. Hij maakt en lekker hapje voor bij de jenever.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Oesters met aardappelen en whisky
    22 januari 2016

    Oesters met aardappelen en whisky

    Alain proeft Twentse whisky en maakt er een passend gerecht bij!

Pagina's