Sachertaart
Chef-kok Ramon Brugman profileert zich weer als patissier. Hij maakt een heerlijke chocoladetaart waar het water van in je mond loopt: een Sachertaart!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Beslag125 gpure chocolade
-
125 gboter op kamertemperatuur
-
125 gsuiker
-
125 gbloem
-
3eieren
-
Vulling1pot abrikozenjam
-
•ganache (creme voor garnering)
-
500 gpure chocolade
-
500 mlslagroom
-
100 gmelk chocolade
-
Maak eerst het beslag. Bekleed een springvorm met boter en een snuifje bloem.
-
Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje.
-
Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker ongeveer 8 minuten tot het wit geslagen is. Voeg nu de chocolade toe (let op dat deze niet heel warm is).
-
Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de bloem. Draai de boel kort door en spatel even na.
-
Doe het beslag in de springvorm. Bak de taart op 170 graden ongeveer 40 minuten. Check goed als de tijd voorbij Is of de taart gaar is. Anders nog iets langer bakken.
-
Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer glad. Doe de helft nu in een schaal en laat afkoelen. De andere helft zet je weg voor later.
-
Als de taart goed afgekoeld is snij je hem door de midden. De beide binnenkanten insmeren met abrikozen jam.
-
Doe de afgekoelde ganache in een bekken en roer deze kort luchtig. Doe een flinke laag van de vulling tussen de taart.
-
Strijk de taart aan met de luchtig gedraaide ganache.
-
Gebruik voor de rest van het gerecht een spuitzak met een kartelspuitje.
-
Zet de taart op een omgedraaid bord zodat deze niet meer op de keukenblad staat. Neem nu de andere helft van de ganache en zorg dat deze op lichaam temperatuur is. Giet de ganache over de taart en laat het goed uitlekken.
-
Zet de taart op een mooie schaal. Spuit mooie rozetten op de rand van de taart.
-
Smelt de melkchocolade en schrijf Sacher op de taart met behulp van een cornetje.
- Eet smakelijk!