Tandoori wraps

chef-kok
Ramon Brugman
Kip tandoori
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
15 personen

Als je zelf tandoori kruiden in huis haalt, kan je altijd putten uit je voorraadje! Dat, met wat kippendijen, rode kool en Griekse yoghurt met komkommer maakt fantastische wraps! Oog,- en tongstrelend koken voor een mooie prijs, met Ramon Brugman.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Tandoori kruidenmix
    5 el
    paprikapoeder
  • 2 el
    korianderzaad
  • 2 el
    komijnzaad
  • 1 el
    gemberpoeder
  • 1 el
    bruine basterdsuiker
  • 1 tl
    kaneel
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • 1/2 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    zout
  • Tandoori kip
    400 gr
    kippendijen
  • 150 gr
    Griekse yoghurt
  • 2 el
    tandoori kruidenmix
  • 1/2
    citroen
  • Kikkererwten spread
    200 gr
    kikkererwten
  • 2 el
    tahin
  • 1 tl
    geroosterd venkelzaad
  • 1
    citroen
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Rode koolsalade
    200 gr
    dun gesneden rode kool
  • 50 ml
    azijn
  • 50 gr
    suiker
  • olijfolie
  • 150 gr
    Griekse yoghurt
  • 1/2
    komkommer
  • 1/2 tl
    geroosterd komijnzaad
  • peper en zout
  • Overig
    1
    bosje koriander
  • 1
    pak wraps

Bereiding

  1. 1

    Maak de tandoori kruidenmix. Mix alle ingrediënten in een pot. Schud deze goed en klaar voor gebruik.

  2. 2

    Bereid de kip. Snij de kip in reepjes. Meng de yoghurt met de kruiden en knijp de citroen uit en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat een nacht in de koeling marineren.
     

  3. 3

    Kook de kikkererwten gaar. Rooster het venkelzaad. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in olijfolie.
     

  4. 4

    Doe de kikkererwten in de blender en voeg de tahin, de ui, de knoflook, het venkelzaad en het sap van de citroen toe. Draai dit tot een gladde pasta. (Eventueel afslappen met een beetje water) Breng op smaak met zout en peper.
     

  5. 5

    Maak de rode koolsalade. Doe alle ingrediënten op de kool en masseer deze door de kool heen. Laat een uur staan tot deze zacht geworden is.
     

  6. 6

    Haal de kip uit de marinade en leg deze in een oven schaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in een oven van 190 graden.
     

  7. 7

    Maak de raita. Rasp de komkommer fijn en knijp het vocht eruit. Meng dit met het komijnzaad en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
     

  8. 8

    Verwarm de wrap. Smeer deze in met de kikkererwtenspread. Leg hier de rode koolsalade op en de kip. Doe daar wat lepels raita op en rol de wraps dicht. Serveer uit!
     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!