Recept: Tandoori wraps

10 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Tandoori wraps
Als je zelf tandoori kruiden in huis haalt, kan je altijd putten uit je voorraadje! Dat, met wat kippendijen, rode kool en Griekse yoghurt met komkommer maakt fantastische wraps! Oog,- en tongstrelend koken voor een mooie prijs, met Ramon Brugman.
4 personen

Ingrediënten voor Tandoori wraps

Tandoori kruidenmix

  • 5 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout

Tandoori kip

  • 400 gram kippendijen
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tandoori kruidenmix
  • ½ citroen

Kikkererwten spread

  • 200 gram kikkererwten (lang genoeg van te voren laten weken in water)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 theelepel geroosterde venkelzaad
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Rode koolsalade

  • 200 gram dun gesneden rode kool
  • 50 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • Scheutje olijfolie

Raita

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 theelepel geroosterd komijnzaad
  • Zout / peper
  • Overig: 1 bosje koriander, 1 pak wraps

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Maak de tandoori kruidenmix. Mix alle ingrediënten in een pot. Schud deze goed en klaar voor gebruik.

  2. 2

    Bereid de kip. Snij de kip in reepjes. Meng de yoghurt met de kruiden en knijp de citroen uit en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat een nacht in de koeling marineren.
     

  3. 3

    Kook de kikkererwten gaar. Rooster het venkelzaad. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in olijfolie.
     

  4. 4

    Doe de kikkererwten in de blender en voeg de tahin, de ui, de knoflook, het venkelzaad en het sap van de citroen toe. Draai dit tot een gladde pasta. (Eventueel afslappen met een beetje water) Breng op smaak met zout en peper.
     

  5. 5

    Maak de rode koolsalade. Doe alle ingrediënten op de kool en masseer deze door de kool heen. Laat een uur staan tot deze zacht geworden is.
     

  6. 6

    Haal de kip uit de marinade en leg deze in een oven schaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in een oven van 190 graden.
     

  7. 7

    Maak de raita. Rasp de komkommer fijn en knijp het vocht eruit. Meng dit met het komijnzaad en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
     

  8. 8

    Verwarm de wrap. Smeer deze in met de kikkererwtenspread. Leg hier de rode koolsalade op en de kip. Doe daar wat lepels raita op en rol de wraps dicht. Serveer uit!
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter