Tandoori wraps
Als je zelf tandoori kruiden in huis haalt, kan je altijd putten uit je voorraadje! Dat, met wat kippendijen, rode kool en Griekse yoghurt met komkommer maakt fantastische wraps! Oog,- en tongstrelend koken voor een mooie prijs, met Ramon Brugman.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Tandoori kruidenmix5 elpaprikapoeder
-
2 elkorianderzaad
-
2 elkomijnzaad
-
1 elgemberpoeder
-
1 elbruine basterdsuiker
-
1 tlkaneel
-
1/2 tlchilipoeder
-
1/2 tlkurkuma
-
1 tlzout
-
Tandoori kip400 grkippendijen
-
150 grGriekse yoghurt
-
2 eltandoori kruidenmix
-
1/2citroen
-
Kikkererwten spread200 grkikkererwten
-
2 eltahin
-
1 tlgeroosterd venkelzaad
-
1citroen
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Rode koolsalade200 grdun gesneden rode kool
-
50 mlazijn
-
50 grsuiker
-
•olijfolie
-
150 grGriekse yoghurt
-
1/2komkommer
-
1/2 tlgeroosterd komijnzaad
-
•peper en zout
-
Overig1bosje koriander
-
1pak wraps
-
Maak de tandoori kruidenmix. Mix alle ingrediënten in een pot. Schud deze goed en klaar voor gebruik.
-
Bereid de kip. Snij de kip in reepjes. Meng de yoghurt met de kruiden en knijp de citroen uit en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat een nacht in de koeling marineren.
-
Kook de kikkererwten gaar. Rooster het venkelzaad. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in olijfolie.
-
Doe de kikkererwten in de blender en voeg de tahin, de ui, de knoflook, het venkelzaad en het sap van de citroen toe. Draai dit tot een gladde pasta. (Eventueel afslappen met een beetje water) Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak de rode koolsalade. Doe alle ingrediënten op de kool en masseer deze door de kool heen. Laat een uur staan tot deze zacht geworden is.
-
Haal de kip uit de marinade en leg deze in een oven schaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in een oven van 190 graden.
-
Maak de raita. Rasp de komkommer fijn en knijp het vocht eruit. Meng dit met het komijnzaad en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verwarm de wrap. Smeer deze in met de kikkererwtenspread. Leg hier de rode koolsalade op en de kip. Doe daar wat lepels raita op en rol de wraps dicht. Serveer uit!
- Eet smakelijk!