3 minuten
Tosti met kimchi en go-chu-jang mayonaise
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een speciale tosti. Met Hollandse kaas en kimchi op een pita broodje. Met daarbij een licht pittige go-chu-jang mayonaise. Ze bakt ze lekker krokant in de pan!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1ei
-
1 tlgladde mosterd
-
•sap van 1/2 citroen of wat vocht van de kimchi
-
200 mlneutrale olie (druivenpit- of zonnebloem)
-
1-2 elgo-chu-jang pasta (koop je bij de toko)
-
4-6pitabroodjes naar keuze
-
200 grjonge kaas
-
4-6 elkimchi
-
•evt lente-ui voor garnering
-
Breek voor de mayonaise 1 ei in een maatbeker. Voeg de mosterd, citroen- of kimchisap en de olie toe. Zet de staafmixer op de bodem van je maatbeker en trek hem in 1 keer op de hoogste stand omhoog. Je kan nu een paar keer heen en weer gaan indien nodig. Breng de mayo op smaak met de go-chu-jang pasta.
-
Snijd de pitabroodjes open en vul ze royaal met plakjes kaas. Beleg ze met goed uitgelekte kimchi en druk de gevulde pita's goed aan. Bestrijk de beide buitenkanten met wat go-chu-jang mayonaise.
-
Bak de gevulde pita's in een hete koekenpan of in een tosti-ijzer aan beide kanten goudbruin, knapperig en dat de kaas gesmolten is.
-
Bestrooi de de tosti's met wat lente-ui en serveer ze direct. Geef er extra kimchi en mayonaise bij.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.