Koreaanse Teobokki met mozarella en rettich op zuur
7 min

Koreaanse Tteokbokki met mozzarella en rettich op zuur

Tteokbokki, alleen de naam van dit gerecht spreekt al tot de verbeelding. Dit populaire Koreaanse streetfood speelt vandaag de hoofdrol in de keuken van chef-kok Sharon de Miranda. Sharon maakt deze pittige rijstcakes met mozzarella en rettich op zuur. Kom uit je comfortzone en kook mee!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2 dl
    water
  • 3 el
    Gochujang (Koreaanse chilipasta, te koop bij toko)
  • 1 tl
    Gochugaru (Koreaanse hete pepervlokken, te koop bij toko)
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    basterdsuiker
  • 2
    tenen knoflook
  • 500 g
    rijstcakes (te koop bij de toko)
  • 1
    vel kombu (gedroogde kelp, te koop bij de toko)
  • 1
    Chinese kool
  • 1 bosje
    bosui
  • 200 g
    geraspte mozzarella
  • 2 tl
    sesamzaadjes
  • Voor de rettich op zuur
    1
    rettich
  • 300 ml
    azijn
  • 300 ml
    water
  • 300 g
    suiker
  • 20
    peperkorrels
  • 2
    laurierbladeren
  • 2 tl
    kurkumapoeder
  • 1 tl
    zout
  • Benodigdheden
    Hapjespan
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de bevroren rijstcakes 20 min in water. Spoel ze daarna af onder koud stromend water. Begin met het maken van de bouillon. Voeg de kombu en het water toe aan een hapjespan op middelhoog vuur. Terwijl het water opwarmt, hak je de knoflook fijn en roer je de gochujang, gochugaru, sojasaus, basterdsuiker en knoflook erdoor en breng je het aan de kook. Laat 5 minuten sudderen, verwijder de kombu en gooi deze weg. Voeg de rijstwafels toe en ga door met koken, regelmatig roerend, totdat rijstwafels zacht zijn en de saus is verdikt, ongeveer 10 minuten. 

     

  2. Snij de kool in dunne reepjes en de bosui in grove stukken. (Bewaar een beetje voor de garnering.) Roer dit door de rijstwafels en verwijder de pan van het vuur en giet het in een grote ovenschaal. Verdeel de mozzarella erover met daarop de sesamzaadjes en gratineer het 3-5 min in de voorverwarmde oven. 

  3. Voor de rettich op zuur meng je alle ingrediënten, behalve de rettich, in een pan en breng aan de kook. Snij ondertussen de rettich in staafjes van 10 cm lang. Als het mengsel kookt, draai je het vuur uit en voeg de rettich toe. Even goed roeren en laat dit minimaal 10 min staan. 

  4. Garneer de ovenschotel met wat gesneden bosui en wat sesamzaadjes.  

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.