Salade met kimchi
Culinair expert Alain Caron is gek op de Aziatische keuken. Vandaag kan hij zijn lol op, als hij de kimchi van Moritz Huber gaat proeven. Maar Moritz maakt ‘m net even anders dan in Korea; hij gebruikt uitsluitend biologische groenten van Hollandse bodem.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Julienne salade kimchi100 gkimchi kraut (uit een potje of zelfgemaakt)
-
100 gpaarse wortelen
-
100 grode wortelen
-
100 gwitte wortelen
-
100 gknolselderij
-
100 gverse rode bieten
-
100 gverse gele bieten
-
100 gwitte kool
-
5takjes platte peterselie
-
5takjes munt
-
4 elmascarpone
-
5takken selderij
-
Dressing4 elolijfolie extra vierge
-
•het sap van 1 citroen
-
1 elmosterd
-
1 elgembersiroop
-
•peper en zout
-
Begin met het maken van de julienne salade. Leg een nat servet onder de snijplank. Schil de wortelen, de knolselderij en de bieten.
-
Snij de groenten allemaal in stukken van 8 cm lang en snij daar vervolgens dunne plakjes van (ca. ½ cm dikte). Snij de plakjes vervolgens weer in reepje. Zo krijg je van elke groente sliertjes van 8 cm. Blancheer ze heel kort en doe ze daarna gelijk in het koude water. Laat ze uitlekken op papier en bewaar ze in een grote aluminium kom.
-
Haal de eerste bladen van de kool en snij deze ook in dunne slierten. Doe in een kom. Gebruik van de munt en de peterselie alleen de blaadjes en snij ze fijn. Meng de munt en de platte peterselie met de witte kool. Voeg de selderij toe, gebruik de gele blaadjes.
-
Voeg de kimchi toe en wat van het vocht.
-
Voeg dan de julienne gesneden groenten toe aan de salade.
-
Voor de dressing meng je alle ingrediënten door elkaar met een garde.
-
Doe de dressing bij de salade en meng alles goed door elkaar.
-
Leg op het bord een eetlepel mascarpone en doe er een goede hoeveelheid julienne salade op. Bestrooi met zout en peper en nog wat olijfolie.
- Eet smakelijk!