Tunesisch streetfood: kikkererwten soep met oud brood en een eitje
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt Tunesisch streetfood: vega lablebi van kikkererwten soep, stukjes oud brood en een gepocheerd eitje. Heerlijk met wat lente-ui, radijsjes en harissa.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 5-
350 grgedroogde kikkererwten (nacht geweekt in koud water)
-
6tenen knoflook
-
•milde olijfolie
-
2 elversgemalen komijn
-
1 tlversgemalen karwij
-
•zout
-
1citroen
-
•pittige of milde harissa
-
2stokbroden (minimaal een dag oud)
-
Voor de garnering•zachtgekookt/ gepocheerd ei
-
•lente-ui
-
•radijsjes
-
•koriander
-
•munt
-
Breng de geweekte kikkererwten in een ruime pan water aan de kook. Voeg vier teentjes gepelde knoflook toe aan de pan. Laat net zo lang koken totdat de kikkererwten goed gaar zijn en makkelijk tussen je vingers te pletten zijn.
-
Vijzel de rest van de knoflook fijn met een beetje zout. Voeg de komijn en karwij toe. Haal tussendoor het schuim van de kikkererwten af.
-
Voeg harissa en citroensap naar smaak toe aan de kruidenmix. Roer los en voeg toe aan de kikkererwtensoep. Breng verder op smaak met olijfolie en zout. Je kan eventueel extra harissa en/of citroensap toevoegen.
-
Snijd de radijsjes, lente-ui, munt en koriander in stukjes voor de garnering. Scheur wat oud brood in kleine stukjes en verdeel over grote soepkommen.
-
Breek wat eitjes open in een glas en voeg dit toe aan de soep. Als de eieren een beetje gestold zijn, kan het vuur uit. Schep de soep met de eieren in de kommentjes. Maak de soep af met de garnering en extra harissa.
- Eet smakelijk!