
Maak Jetske's tafelzuur met komkommer en paprika
Tafelzuur combineert perfect bij allerlei verschillende gerechten! Jetske maakt haar eigen tafelzuur met komkommer, paprika en radijsjes. Met venkelzaad, laurierblad en peperkorrels is dit een heerlijke smaakexplosie en niet te missen in jouw koelkast! Je kan het zuur het beste gelijk, of binnen een week opeten. Daarna is het nog prima te eten, maar dan zijn de groente wat zachter qua structuur.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
3mini komkommers
-
2mini paprika's
-
0,5rode peper (zonder zaadjes)
-
4radijsjes
-
1rode ui
-
350 mlazijn
-
70/80 grsuiker (naar smaak)
-
0,5 tlzout
-
6 stpiment
-
2 tlvenkelzaad
-
2laurierbladeren
-
1 tlpeperkorrels
-
Snijd de groenten in dunne plakjes.
-
Verwarm de azijn, suiker, zout en kruiden even kort totdat de suiker is opgelost. Je kan de azijn eventueel aanlengen met wat water, als je de smaak wat milder wilt.
-
Laat het water vervolgens afkoelen en giet het bij de gesneden groenten in een steriele pot.
- Geniet van je zelfgemaakte tafelzuur!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
