Geroosterde paprika's met harissa en kikkererwten

chef-kok
Ramon Brugman
Geroosterde paprika met kikkererwten en harissa
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Geroosterde paprika's
    1
    rode paprika
  • 1
    oranje paprika
  • 1
    groene paprika
  • 1
    gele paprika
  • De vulling
    2
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1 tl
    komijn
  • 1
    citroen
  • 1 blikje
    kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 el
    harissa
  • zout en peper
  • Pita broodjes
    330 g
    bloem
  • 200 ml
    lauwwarm water
  • snuf zout
  • 6 g
    gedroogde gist
  • 1,5 el
    olie
  • Labneh
    1 kg
    Turkse yoghurt
  • 1 tl
    zout
  • 1
    citroen
  • 2 takjes
    tijm

Bereiding

  1. 1

    Leg de paprika’s op het rooster en grill ze tot ze zwart geblakerd zijn. Haal ze van het vuur af en laat ze iets afkoelen. Pel ze en haal de zaadlijsten eruit. Snij ze in reepjes.

  2. 2

    Snij de ui in ringen en snij de knoflook fijn. Zet aan in een scheutje olijfolie. Snij de tomaat in blokjes. Voeg de komijn en harissa toe. Bak kort aan en doe dan de tomatenblokjes erbij. Knijp er een halve citroen op uit. Duw de kikkererwten plat en doe ze met de paprika in de pan. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 7 minuten tot een glad deeg. Druppel wat olie over het deeg en dek de kom af met folie. Laat nu een uur rijzen op een warme plek.

    Haal het deeg uit de kom en duw het plat. Verdeel het deeg in 8 stukken. Maak hier bolletjes van. Rol ze uit tot dunne rondjes. Laat ze 10 min even rusten onder plastic folie. Bak ze 3 a 4 minuten per kant in een koekenpan.

  4. 4

    Meng dit door elkaar en doe het in een zeef waar een theedoek in ligt. Hang dit op met een bakje eronder en laat dit de hele nacht uitlekken. De volgende dag haal je de labneh uit de doek en roer je het glad in een kom. Het water dat eruit gelopen is gooi je weg.

    Doe de labneh in een schaaltje en bestrooi het met wat rasp van de citroen en blaadjes tijm.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!