maandag

Aflevering van
11 mei 2020

Nadia maakt een feestelijk ramadangerecht, b'stilla, en een uniek stukje poldernatuur tussen de hoge gebouwen van het Science Park in Amsterdam.
Anna's tuin en ruigte
25 min

Aflevering in het kort

Nu het einde van ramadan in zicht komt, maakt culinair expert Nadia Zerouali een feestelijk en extravagant gerecht: de b'stilla. Oorspronkelijk wordt het gerecht met duif gemaakt en steeds vaker ook met kip, maar Nadia maakt dit koningsgerecht met jackfruit. Je staat er wel even voor in de keuken, maar dan heb je ook echt een feestmaal. * In Amsterdam, verscholen tussen de hoge gebouwen van het Science Park, ligt 'Anna's Tuin & Ruigte', een uniek stukje poldernatuur waar ruim plek is voor de wilde planten en dieren die er spontaan komen, groeien, wortelen, woekeren, kruipen, klauteren, zwemmen en vliegen. Anna's Tuin & Ruigte wordt gevormd door een bonte verzameling buurtbewoners, studenten, wetenschappers, docenten en andere enthousiastelingen met een voorliefde voor werken en leren in de natuur.

Meer inspiratie?

  • Van vervallen naar verfijnd

    Een beetje liefde en aandacht doet veel voor een huis, maar deze opknappers gaan een stapje verder. De bewoners zagen potentie in huizen die anderen al lang hadden opgegeven. Met bloed, zweet en tranen maakten zij hun duurzame woondroom werkelijkheid.
  • Bio-boeren met lef

    Biologisch boeren: je moet het maar durven! Je traditionele bedrijf omgooien, pionieren en investeren. Deze duurzame boeren gingen het avontuur aan met oog voor dier en milieu.

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!