33 minuten

Aflevering in het kort

Na jarenlang in het buitenland te hebben gewoond, kopen Jan Jaap en Titi Lems de Hervormde Kapelkerk in Deventer. Het hele pand wordt naar hun smaak verbouwd en het interieur vult zich met bijzondere items uit Aziƫ. * Chef-kok Ramon Brugman maakt kerriezuurkool met aardappelmousseline, gekarameliseerde uitjes, rookworst en katenspek. En als extra laat hij zien hoe je zelf zuurkool maakt. * Boswachter Marieke Schatteleijn is in het Amsterdamse park Oeverlanden. In de branding van de stad gaat ze samen met slakkenexpert Tello op zoek naar slakken, een van de meest onbeminde dieren, maar volgens Tello geheel onterecht.

In deze aflevering

Kapelkerk Deventer
Kijken

Kapelkerk Deventer

Slakken in landschapspark Oeverlanden
Kijken

Slakken in landschapspark Oeverlanden

Ovenschotel kerrie zuurkool
Recepten

Zuurkool-ovenschotel met rookworst en gekarameliseerde uitjes