Een huis waar je terug gaat naar grootmoederstijd, Leon maakt de klassieker gravad lax oftewel in suiker en zout gegaarde zalm, en een bos waar je kerstbomen kan leasen.
33 minuten
Aflevering in het kort
Het huis van Marjon en Jarno in het Noord-Brabantse Woudrichem staat vol met antiek keukengerei, oude blikken en heel veel gietijzeren fornuizen. Hier ga je echt terug naar grootmoederstijd en met kerst is het extra gezellig. * Ken je klassiekers. Chef-kok Leon Mazairac maakt klassieke gerechten met een eigen twist. Hij maakt gravad lax en artichaut cavour, oftewel in suiker en zout gegaarde zalm en in bouillon gegaarde artisjokken. * Marente en haar moeder leasen kerstbomen vanuit hun eigen kerstbomenbos. De bomen worden het gehele jaar door liefdevol verzorgd, zodat ze met Kerstmis weer herenigd kunnen worden met hun eigenaar.
In deze aflevering
Kijken
Een huis waar je terug gaat naar grootmoederstijd
Kijken
Een bos waar je kerstbomen kan leasen
Recepten
Klassieke gravad lachs en artisjok met Gruyère kaas