33 minuten

Aflevering in het kort

Het huis van Marjon en Jarno in het Noord-Brabantse Woudrichem staat vol met antiek keukengerei, oude blikken en heel veel gietijzeren fornuizen. Hier ga je echt terug naar grootmoederstijd en met kerst is het extra gezellig. * Ken je klassiekers. Chef-kok Leon Mazairac maakt klassieke gerechten met een eigen twist. Hij maakt gravad lax en artichaut cavour, oftewel in suiker en zout gegaarde zalm en in bouillon gegaarde artisjokken. * Marente en haar moeder leasen kerstbomen vanuit hun eigen kerstbomenbos. De bomen worden het gehele jaar door liefdevol verzorgd, zodat ze met Kerstmis weer herenigd kunnen worden met hun eigenaar.

In deze aflevering

Een huis waar je terug gaat naar grootmoederstijd
Kijken

Een huis waar je terug gaat naar grootmoederstijd

Een bos waar je kerstbomen kan leasen
Kijken

Een bos waar je kerstbomen kan leasen

Leon maakt een klassieker; in suiker en zout gegaarde zalm
Recepten

Klassieke gravad lachs en artisjok met Gruyère kaas