33 minuten

Aflevering in het kort

Interieurstylist Theo-Bert gaat voor één keer de tuin in. Hij maakt van het tuinhuisje van Wilma een stijlvol atelier. * Tijdens de Verspillingsvrije Week gaat chef-kok Sharon de Miranda aan de slag met een boon van Hollandse bodem: de veldboon. Ze maakt een heerlijke hummus en veldbonenbroodjes. * Zeewiersnijder Jan Kruijsse waadt door de Oosterschelde, op zoek naar verschillende zomerse zeewieren, van zee-eikwier tot roodhoorntjeswier. * In Ochten worden generaties lang op ambachtelijke wijze houten ladders gemaakt. Vakwerk dat wordt doorgegeven van vader op zoons. Dit is de enige plek in Nederland waar op deze manier gewerkt wordt.

In deze aflevering

Broodje veldbonenhummus met salade
Recepten

Veldbonenhummus met verse broodjes en venkelsalade

Van poppenhuis naar tuinhuis
Kijken

Tuinhuis make-over in Warmond

Groenteman van de zee
Kijken

Groenteman van de zee

Vierde generatie ladder makers
Kijken

Vierde generatie ladder makers