Theo-Bert pakt een tuinhuisje aan, Sharon maakt veldbonenhummus, zomerse zeewieren in de Oosterschelde en het ambacht van laddermaker.
33 min
Aflevering in het kort
Interieurstylist Theo-Bert gaat voor één keer de tuin in. Hij maakt van het tuinhuisje van Wilma een stijlvol atelier. * Tijdens de Verspillingsvrije Week gaat chef-kok Sharon de Miranda aan de slag met een boon van Hollandse bodem: de veldboon. Ze maakt een heerlijke hummus en veldbonenbroodjes. * Zeewiersnijder Jan Kruijsse waadt door de Oosterschelde, op zoek naar verschillende zomerse zeewieren, van zee-eikwier tot roodhoorntjeswier. * In Ochten worden generaties lang op ambachtelijke wijze houten ladders gemaakt. Vakwerk dat wordt doorgegeven van vader op zoons. Dit is de enige plek in Nederland waar op deze manier gewerkt wordt.
In deze aflevering
Recepten
Veldbonenhummus met verse broodjes en venkelsalade