7 minuten

Veldbonenhummus met verse broodjes en venkelsalade

De veldboon is onbekend, maar erg lekker! Zo maak je van veldbonen een heerlijke hummus. En wist je dat je van veldbonenmeel ook lekkere broodjes kan maken? Lekker met een frisse salade van venkel.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de hummus
    200 g
    gedroogde gepelde veldbonen
  • 1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 1/2
    limoen
  • 1 tl
    komijnzaadpoeder
  • 1 tl
    korianderzaadpoeder
  • 15 g
    platte peterselie
  • 5 el
    koolzaadolie
  • 1 el
    appelazijn
  • peper en zout naar smaak
  • Voor de veldbonenbroodjes
    250 g
    veldbonenbloem
  • 250 g
    bloem
  • 200 g
    sojayoghurt
  • 1/4 tl
    zout
  • 2 tl
    gedroogd fenegriekblad
  • koolzaadolie
  • Voor de venkelsalade
    1
    venkel
  • 1
    rode ui
  • 2
    aardappels
  • 10 g
    dille
  • 2 el
    amandelschaafsel
  • 1 el
    yoghurt Griekse stijl
  • Benodigdheden
    Keukenmachine of staafmixer
  1. Begin met het maken van de hummus. Kook de gepelde veldbonen in 30 min gaar en giet af. Pel de ui en knoflook en maal deze met een keukenmachine fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en maal alles tot een egale massa.

  2. Ga verder met het maken van het veldbonenbroodje. Meng eerst de 2 bloemsoorten goed door elkaar. Vervolgens roer je lepel voor lepel de yoghurt door het mengsel. Voeg de fenegriek en het zout toe. Kneed het deeg met je hand tot een mooie, soepele deegbal. Verdeel de bal in 8 kleine balletjes. Rol de balletjes uit tot een halve cm dik en bak de platte broodjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 min per kant).

  3. Voor de venkelsalade snijd je de aardappels in kleine blokjes van ongeveer een cm groot. Kook deze blokjes gaar in ongeveer 6 min. Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Snijd de rode ui en de dille fijn. Rooster kort het amandelschaafsel. Meng de ingrediënten van de salade door elkaar en breng op smaak met Griekse yoghurt. Garneer met wat geroosterd amandelschaafsel.  

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.