Veldbonenhummus met verse broodjes en venkelsalade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de hummus200 ggedroogde gepelde veldbonen
-
1ui
-
1 teenknoflook
-
1/2limoen
-
1 tlkomijnzaadpoeder
-
1 tlkorianderzaadpoeder
-
15 gplatte peterselie
-
5 elkoolzaadolie
-
1 elappelazijn
-
•peper en zout naar smaak
-
Voor de veldbonenbroodjes250 gveldbonenbloem
-
250 gbloem
-
200 gsojayoghurt
-
1/4 tlzout
-
2 tlgedroogd fenegriekblad
-
•koolzaadolie
-
Voor de venkelsalade1venkel
-
1rode ui
-
2aardappels
-
10 gdille
-
2 elamandelschaafsel
-
1 elyoghurt Griekse stijl
-
Benodigdheden•Keukenmachine of staafmixer
-
Begin met het maken van de hummus. Kook de gepelde veldbonen in 30 min gaar en giet af. Pel de ui en knoflook en maal deze met een keukenmachine fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en maal alles tot een egale massa.
-
Ga verder met het maken van het veldbonenbroodje. Meng eerst de 2 bloemsoorten goed door elkaar. Vervolgens roer je lepel voor lepel de yoghurt door het mengsel. Voeg de fenegriek en het zout toe. Kneed het deeg met je hand tot een mooie, soepele deegbal. Verdeel de bal in 8 kleine balletjes. Rol de balletjes uit tot een halve cm dik en bak de platte broodjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 min per kant).
-
Voor de venkelsalade snijd je de aardappels in kleine blokjes van ongeveer een cm groot. Kook deze blokjes gaar in ongeveer 6 min. Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Snijd de rode ui en de dille fijn. Rooster kort het amandelschaafsel. Meng de ingrediënten van de salade door elkaar en breng op smaak met Griekse yoghurt. Garneer met wat geroosterd amandelschaafsel.
- Eet smakelijk!