24 minuten

Aflevering in het kort

Tussen de boerderijen en herenhuizen in het Brabantse Velp wonen Nathalie, Marco en hun dochters in een open, modern huis gebouwd van natuurlijke materialen. Als ze de grond vijftien jaar geleden kopen, weten ze al waar hun huis aan moet voldoen: een landelijke stijl en het moet echt hun thuis worden. Vanuit de woonkamer wordt je blik bijna automatisch naar buiten getrokken, of naar de ronde open haard met het rookkanaal tot in de nok. Hun missie is geslaagd. Stamppot saai? Niet als het aan chef-kok Sharon de Miranda ligt. Zij pimpt haar witlofstamppot: ze doet er mais in en serveert het met gestoofde champignons die zijn afgeblust met calvados en gebonden met gorgonzola. Een heerlijke variatie als je eens stamppot-anders wil. Op de uiterwaarden van het Vechtdal, vlakbij Ommen, lopen de diva's van Simone Koggel. Deze brandrode runderen zijn een zeldzaam Nederlands ras en hebben een, zoals de naam al doet vermoeden, dieprode kleur, de kleur van vuur. Simone boert op geheel natuurlijke wijze, waardoor de runderen nog bijna helemaal wild zijn. Bijna, want ze zien haar heus een beetje als 'mama'.

In deze aflevering

Overijssel

Terug in de tijd in de Arriër-Esch

Buitenleven

Brandrode runderen Vechtdal

Wonen

Modern woonhuis Velp

Recepten

Witlofstamppot met maïs, gorgonzola en gestoofde champignons