7 minuten

Witlofstamppot met maïs, gorgonzola en gestoofde champignons

Stamppot saai? Niet als het aan chef-kok Sharon de Miranda ligt! Zij pimpt haar witlofstamppot met maïs, gestoofde champignons afgeblust met calvados en gebonden met gorgonzola. Wauw! Wat een heerlijke variatie als je eens stamppot-anders wilt.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Stamppot
    500 g
    kruimige aardappels
  • 6
    stronken witlof
  • 20 g
    roomboter
  • 200 g
    crème fraîche
  • ½ el grove mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • 1
    bosje bieslook
  • 100 g
    gekookte maiskorrels
  • Stoofpotje
    800 g
    champignons
  • 100 ml
    calvados
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 100 g
    gorgonzola
  • 1
    ui
  • 10 g
    roomboter
  1. Begin met het bereiden van de witlofstamppot. Schil en was de aardappelen schoon. Snijd deze door vieren en kook de aardappels gaar. 

  2. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Neem de helft van de roomboter en bak de witlof kort in een koekenpan, ongeveer 2 minuten.

  3. Stamp de aardappels tot puree samen met de crème fraîche, mosterd, roomboter en een snufje nootmuskaat.

  4. Snij de bieslook fijn en roer deze door de puree samen met de gebakken witlof en de maiskorrels.

  5. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan met de roomboter, totdat ze glazig zijn. 

  6. Snij de champignons door vieren en voeg ze bij de gebakken ui totdat ze goudbruin zijn. Blus de champignons af met de calvados en laat het 2 minuten op middelhoog vuur stoven. 

  7. Verspreid de gorgonzola erover en laat het vervolgens nog 3 minuten stoven. 

  8. Als laatste hak je de peterselie fijn en voeg je deze eraan toe. Serveer de stamppot met daarbij wat van de gestoofde champignons met calvados en gorgonzola.

  9. Geniet van je witlofstamppot!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.