vrijdag

Aflevering van
16 maart 2018

Leon Mazairac proeft duurzame jenever van oud brood en twee ontwerpers verbouwen een oude garage in Amsterdam tot fijn woonhuis.
Aflevering 54
25 min

Aflevering in het kort

Chef-kok Leon Mazairac proeft vandaag ecojenever en gaat daarvoor naar de bakker, want stokers Chris Rijkenberg en Nico Commandeur halen daar een bijzonder bestanddeel voor hun drank vandaan: oud brood. Hiervan maken de jongens, beiden nog student, hun duurzame, oude jenever. Gemiddeld gooien bakkers aan het eind van de dag dertig procent van hun productie weg, omdat die niet is verkocht. Maar Nico en Chris uit Zaandam verminderen voedselverspilling door dat brood te gebruiken voor een nieuw product: hun ecojenever. In Amsterdam, niet ver van de Amstel, staat een stevig huizenblok uit de jaren dertig. Op straatniveau, waar ooit een garage was, krijgen Sophie van Heijningen en Friso Dijkstra een paar jaar geleden de kans een oude garage in Amsterdam te kopen, die ze geheel naar eigen smaak en inzicht volledig verbouwen tot een fijn familiehuis. Daarbij is wel het oude karakter van het pand behouden. Het stel, beiden ontwerpers, hebben allerlei oplossingen bedacht om hun huis, in een voormalige garage, zo ruim mogelijk te houden.

Meer inspiratie?

  • Lekker veggie

    Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!
  • Natuurlijk licht in huis

    Wil jij meer licht in huis in de winter? Wij zetten enkele tips op een rij om de donkere dagen lichter te maken.
  • Magische winterwandelingen

    Bij het haardvuur kruipen met warme chocomel, dat is winters genieten. Z├ęker na een koude natuurwandeling!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!