22 januari 2021
Een brocante boerderij in Leveroy en Leon proeft de plantaardige shoarma van Pascal in Zuid-Schermer.
Aflevering in het kort
Harm van Nispen doet tien jaar over het opknappen van een boerderijtje van meer dan honderd jaar oud in Leveroy. Als het af is, zet hij er een tafel, kast en paar stoelen in. Maar dan ontmoet hij zijn nieuwe liefde Miriam. Met haar complete brocante inboedel trekt ze bij hem in. * Na 34 jaar gangbare spruiten telen gooide Chris van der Sterre het roer om. Hij zocht een nieuwe uitdaging en vond die in het telen van de spruiten op biologische wijze. De spruit is misschien wel het lastigste gewas om biologisch te telen. Chris: “Maar dat maakt het ook leuk. Het is een beetje topsport.” In Nederland worden maar weinig biologische spruiten gegeten, omdat men ze “te duur” vindt. Culinair expert Alain Caron zet ze met een prachtig gerecht weer op de menukaart.
In deze aflevering
Kalfsrollade met biologische spruitjes en zalmeitjes
Brocante boerderij in Leveroy