maandag

Aflevering van
22 juni 2020

Marianne heeft haar huis in Utrecht zelf creatief opgeknapt, Ramon maakt een Bretonse vissoep en Marieke bewondert de heide op de Veluwe.
Uniek pand Utrecht
25 min

Aflevering in het kort

In Utrecht woont Marianne Nobels in een uniek pand. Ze leert in het kraakhuis waar ze als student woont om veel dingen zelf te maken. Die kennis neemt ze mee als ze een groot huis koopt, dat helemaal opgeknapt moet worden. Zo heeft ze zelf de keuken gebouwd en is er bijna niks dat niet door haar creatieve handen aangeraakt is. Want wie heeft er nu een 'bewegende' muur of zelf een mozaïek van een slang in de keukenvloer gelegd? * Chef-kok Ramon Brugman maakt een Bretonse vissoep. De vissoep is rijk gevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt. * De heide is beroemd om de paarse bloei aan het einde van de zomer - we kennen de beelden allemaal. Op haar hoogtepunt hangt het paars als een intense gloed over de heidevelden. Helaas is de intense paarse kleur steeds korter te zien door de klimaatveranderingen met steeds meer extreem droge periodes en korte, hevige regenval. Maar boswachter Marieke Schatteleijn laat zien wat er allemaal wordt gedaan om de prachtige heide te behouden.

Meer inspiratie?

  • Ramon Brugman

    Foreltartaar

    foreltartaar 144
    7 min
  • Moestuinier erop los!

    Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders! Een moestuin is helemaal in en kan altijd, zelfs op je balkon. BinnensteBuiten is al vaak te gast geweest bij verschillende moestuinen. Hieronder een greep uit onze collectie.

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!