Een energiezuinige ark, Geneal maakt orzo met gevulde portobello, dieren in de Hortus en een herbestemming voor oude gymtoestellen.
33 minuten
Aflevering in het kort
In Vinkeveen bouwen Cora en Dick een energiezuinige, levensloopbestendige ark op een historische plek: een legakker. Vanaf hun ligplaats werden vroeger groente en fruit naar de veiling gevaren. * Chef-kok Geneal maakt een gerecht met orzo en een gevulde portobello. Het gerecht gaat, net zoals lasagne, de oven in. * Rogier laat zien dat in de kas van de Hortus van Leiden naast planten ook ander leven is. * Iedereen kent de zware houten bok en springkast uit het gymlokaal, maar wat gebeurt ermee als ze worden afgedankt? Duurzame lifestyle-expert Marieke gaat naar Stefan en Jan-Willem, die daarvoor een mooie herbestemming hebben gevonden.
In deze aflevering
Kijken
Een energiezuinige ark op een historische plek
Kijken
De bewoners van de Hortus in Leiden
Recepten
Orzo bomvol groenten met een gevulde portobello en bechamelsaus uit de oven