33 minuten

Aflevering in het kort

Een 'verborgen parel in het bos' in neoclassicistische stijl, midden in de Achterhoek. Dat is Huis Verwolde Laren, een edelmanshuis uit de 18e eeuw. Architectuurhistoricus Valentijn duikt in de geschiedenis van het huis en zijn bewoners. * Chef-kok Rosah gaat op bezoek bij de schapenboerderij van de familie Van Assen, een echt familiebedrijf waar ze onder andere de van oorsprong Cypriotische kaas halloumi maken. * Vogelaar en ecoloog Camilla is bij collega Hanne Tersmette, die een grote bostuin heeft die ze zo vogelvriendelijk mogelijk maakt. Eind januari is de jaarlijkse tuinvogeltelling en daar doen Hanne en Camilla altijd aan mee.

In deze aflevering

Op deze schapenboerderij maken ze heerlijke halloumi
Kijken

Op deze schapenboerderij maken ze heerlijke halloumi

Huis Verwolde Laren in de Achterhoek
Kijken

Huis Verwolde Laren in de Achterhoek

Zo maak je de tuin vogelvriendelijk
Kijken

Zo maak je de tuin vogelvriendelijk

Courgette fritters
Recepten

Courgette fritters met halloumi en sesam salsa