
Courgette fritters met halloumi en sesam salsa
Recept
Ingrediënten
-
Voor het beslag1(grote) courgette
-
250 ghalloumi
-
2stengels bosui
-
1 tlknoflookpuree
-
200 gkikkererwten meel
-
•munt en peterselie naar smaak
-
2eieren
-
1el olijfolie
-
•fijn zout
-
•schil van een citroen
-
1 elbakpoeder
-
Voor de sesam salsa100 mlvloeibare bloemenhoning
-
3 eldrinkyoghurt
-
•geroosterde sesamzaadjes
-
•granaatappelpitten
-
•groene olijven
-
•pistache noten
-
•zout
-
•chiliflakes naar smaak
-
•sap van 1/2 citroen
-
Rasp de courgette en sprenkel hier een halve theelepel fijn zout overheen. Meng het goed door elkaar en plaats het in een fijne zeef boven een kom. Door het zout zal de courgette overtollig vocht verliezen, waardoor de fritters niet te nat worden. Doe dit voor duurt ongeveer 10 minuten.
-
Snijd of verkruimel de halloumi boven een kom tot fijne stukken. Snijd de bosui, munt en peterselie fijn en voeg toe aan de halloumi. Voeg ook de rest van de ingrediënten voor het beslag toe aan de halloumi, inclusief de uitgelekte courgette en meng alles goed door tot een smeuïg beslag.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schep met een lepel kleine hoopjes beslag. Wacht tot je de randen langzaam bruin ziet kleuren en draai de fritters dan voorzichtig om. Bak beide kanten mooi goudbruin. Je kunt dit het beste doen op laag tot middelhoog vuur, zodat de fritters zowel rustig kleuren als gaar worden. De halloumi zal heerlijk smelten.
-
Maak ondertussen de sesam salsa door de honing te mengen met het geroosterde sesamzaad, klein gesneden groene olijf, pistache noten en granaatappelpitten. Breng op smaak met zout en een beetje chiliflakes. Als de honing te stevig is, voeg dan een klein beetje water of citroensap toe.
-
Plaats de courgette fritters op een schaal en besprenkel met wat yoghurt en citroensap. Verdeel hierover royaal de sesam salsa en garneer af met wat losse blaadjes munt en peterselie.
- Eet smakelijk!
