In Heiloo is een oude bakkerij omgetoverd tot duurzaam familiehuis, chef-kok Ramon maakt hartige scones met zuurkool en op de wildopvang in Ureterp sterken dieren aan en gaan weer gezond de natuur in.
33 minuten
Aflevering in het kort
Marcus en Saskia uit Heiloo maken van het pand, waar ze dertig jaar een bakkerij hebben gerund, een fijn en duurzaam woonhuis. Samen met hun drie kinderen wonen ze in het honderd jaar oude pand dat een complete metamorfose heeft ondergaan. In de ruimtes waar vroeger gebakjes en broden werden gemaakt, wordt nu geleefd en gewoond. * Chef-kok Ramon kookt op een sfeervolle buitenlocatie heerlijke hartige scones van zuurkool. Daar serveert hij cranberrysaus en een grote pan wortelsoep bij. * In het Friese Ureterp zit een wildopvang waar Hetty zich al 22 jaar met volle passie inzet om dieren weer gezond en wel in de natuur terug te kunnen plaatsen.
In deze aflevering
Kijken
In deze wildopvang knappen dieren weer helemaal op
Recepten
Hartige scones van zuurkool met wortelsoep en cranberrysaus