Wonen in een Portugese villa in Groenekan, Leon bereidt twee klassiekers, waaronder heerlijke scampi en in het ambacht van togamakers is er ook ruimte voor persoonlijke, meestal verborgen, details.
34 minuten
Aflevering in het kort
In hun woning in Groenekan wanen Eva en Jan zich elke dag in een Portugese villa met boerenstucwerk, ronde poortjes en glas in lood. Ze hebben nu een heerlijk huis met veel lichtinval. * Chef-kok Leon Mazairac bereidt twee heerlijke gerechten: een roerei passard en scampi in saus van pastis, de laatste bedacht door zijn vader. * In hun Amsterdamse atelier maken Ernest en Hetty toga's op maat voor rechters, advocaten en hoogleraren. De buitenkant is zwart en aan regels gebonden, maar op verzoek en met persoonlijke aandacht maken ze verborgen details aan de binnenkant, van een favoriete platenhoes of fietspatroon tot een hele roze voering.
In deze aflevering
Kijken
In dit Amsterdamse atelier worden met passie toga's op maat gemaakt
Kijken
Eva en Jan wanen zich elke dag in een Portugese villa
Recepten
Scampi's met venkelmousseline, een romige pastissaus, crème Dubarry en een roereitje