Wonen in het pand van de oude Stoombootmaatschappij, Jetske ziet hoe je met eeuwenoude tradities rest-groente en -fruit fermenteert en Karst weet alles over bramen.
34 minuten
Aflevering in het kort
Door een gelukje mogen Egbert en Marije op een wel heel bijzondere plek wonen in Groningen; in het pand van de oude Stoombootmaatschappij. Het water heeft plaatsgemaakt voor wegen en bestrating, en toch herinnert nog veel aan een bijzonder verleden. * Onze kok Jetske bezoekt vandaag Alon die de meest uiteenlopende rest-groente en -fruit fermenteert. Hij doet dat volgens de oude traditie van eeuwen geleden. * In zijn herbarium in Wolvega bestudeert bramenexpert Karst al 45 jaar bramen. Waar de meeste mensen de braam zien als een alles overwoekerende plant, ziet Karst juist de schoonheid en noodzaak van deze fruitstruik.
In deze aflevering
Kijken
Wonen in het pand van de oude Stoombootmaatschappij
Kijken
Karst weet alles over bramen
Kijken
Jetske ziet hoe je met eeuwenoude tradities rest-groente en -fruit fermenteert
Recepten
Hummus met gepofte biet, krokante kikkererwten en gefermenteerde groente