dinsdag

Aflevering van
3 december 2019

Therese heeft haar huis volgens de regels van feng shui ingericht, Nadia maakt een gerecht met veganistische kebab en het is herfst in de Hortus Haren in Groningen.
Ex 166
25 min

Aflevering in het kort

Therese Uyterlinde voelde als klein meisje al goed aan wanneer ze zich gelukkig voelde in een huis. Jaren later zette zij dit in bij het inrichten volgens de regels van Feng Shui. Ze staat dicht bij de natuur en dat voel je terug in haar eigen interieur. De elementen, kleuren, natuur, planten en een persoonlijke 'hartenplek' zijn voor Therese de belangrijke dingen die het huis voor haar en haar gezin een hele prettige plek maakt om in te leven. Sinds enige tijd is er veganistische kebab en daar wil Nadia alles van weten. Ze gaat daarvoor naar Den Haag om te proeven en om er zelf mee te gaan koken. Chef-kok Armando leert al jong van zijn moeder hoe je lekker en veganistisch kan koken en hij ontwikkelt een aantal heerlijke marinades voor deze plantaardige kebab. Het is herfst in de Hortus Haren in Groningen. Het rood, oranje en geel knalt van de verschillende bomen, struiken en planten en de Chinese tuin is nu op z'n allermooist. Je kan de herfst zelfs ruiken, volgens Rick Mensink, de tuinbaas van de Hortus. Het is zijn favoriete jaargetijde; hij geniet met volle teugen en laat graag de meest bijzondere planten en bomen zien.

Meer inspiratie?

  • Van troep naar snoep

    Heb je nog oude spullen liggen waar je niets meer mee doet? Niet weggooien! Met een beetje creativiteit blaas je ze zo weer nieuw leven in. We zijn al even aan de slag geweest. Kijk je mee?
  • Afkoelen in de natuur

    Tijdens een hittegolf is niets lekkerder dan een duik in het water. Deze natuurgebieden zijn prachtig en ideaal om eventjes af te koelen!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!