Vegan kebab met spitskool
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4porties vegan kebab
-
1spitskool
-
2kleine rode uien
-
•Azijn
-
•zout
-
2 dlrode wijn
-
1snackkomkommer
-
1/2citroen
-
1lente-ui
-
•groene peper
-
300 gkokosyoghurt
-
•olijfolie
-
1/2bosje peterselie
-
1/2bosje dragon
-
1/4granaatappel
-
•Sumak
-
Verhit een grillpan. Was en snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Grill de parten in ca. 15 minuten rondom gaar.
-
Pel en snijd de uien in partjes, bestrooi met wat zout, kneed het zout er goed door. Doe in een afsluitbaar potje, schenk de azijn erop. Laat met het deksel erop kort staan.
-
Was en snijd de komkommer, lente-ui, citroen (met schil en al) en groene peper (met of zonder zaadlijsten) klein. Meng met de kokosyoghurt en voeg naar smaak wat olijfolie en zout toe.
-
Pluk de blaadjes peterselie en dragon van de takjes. Haal de granaatappelpitjes los. Meng in een schaaltje naar smaak met wat olijfolie, een beetje zout en eventueel sumak.
-
Serveer de spitskool met de (warme) kebab, een plukje ingemaakte uien, een schep van de yoghurtsalade en een flinke pluk van de kruidensalade. Je kan er warme pitabroodjes bij serveren.
- Eet smakelijk!