Alain onderzoekt zilte groenten op Texel
Alain Caron is bij Marc van Rijselberghe op Texel voor onderzoek naar zilte groenten en Camilla op zoek naar de draaihals op de Hoge Veluwe.
Aflevering in het kort
Verzilting is wereldwijd een groeiend probleem. Maar liefst 1,5 miljard hectare landbouwgrond wordt bedreigd door verzilting of is nu al te zout om er voedsel op te kunnen verbouwen. Culinair expert Alain Caron maakt de overtocht naar Texel. Hier woont Marc van Rijselberghe, pionier van de zilte revolutie. Hij ontwikkelt groenten die kunnen overleven op zoute grond. * Vogelaar Camilla Dreef gaat op zoek naar de draaihals, een heel bijzondere en zeer zeldzame vogel. De draaihals doet zijn naam eer aan en beweegt zijn hals op een uitzonderlijk draaiende manier. Dat wil een beetje vogelliefhebber natuurlijk een keer met eigen ogen zien.
In deze aflevering
Zilte groente en zeewier, Texel
Aubergines met chimichurri en kruidensalade